Finale: Barcelona - Juventus

Ancelottija je porazio dječak kojeg nije htio: Kraj sna o Undecimi, Juventus u finalu

Juventus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
14.05.2015.
u 09:22

Dugo je Real odolijevao nadolazećem rezultatskom užasu. Dugo se igrao "s vatrom" i na kraju - izgorio

Realu je nedostajalo ravnoteže, vraški mu je nedostajao Luka Modrić koji je, nedovoljno oporavljen, mogao samo nemoćno promatrati kako njegovi suigrači gube...

San o Undecimi je mrtav. Real će svoju priliku za 11. naslov europskih prvaka morati tražiti u nekoj drugoj sezoni. Dosad niti jedna momčad nije obranila naslov u Ligi prvaka, neće ni kraljevski klub. Da sve bude gore, Madriđani se ove sezone moraju oprostiti od željenih trofeja, ostaje im samo Uefin Superkup s početka sezone i svjetsko klupsko prvenstvo. Trofeji koji će se svoje mjesto naći negdje u zapećku klupskog muzeja...

Dugo je Real odolijevao nadolazećem rezultatskom užasu. Dugo se igrao "s vatrom" i na kraju - izgorio. Sjetimo se samo Schalkea u osmini finala Lige prvaka. Momčad koja je lani uvjerljivo poražena, sad je slavila u uzvratu s 4:3. Ni u prvenstvu Ancelottijevoj momčadi ne ide bolje, već se polako može oprostiti s naslovom, jer Barcelona je na +4 dva kola prije kraja.

Real ove sezone nije bio dovoljno dobar za nešto više od polufinala Lige prvaka. A tu je naletio na čvrsti Juventus . Sve kreće od obrane, a Iker Casillas mogao je i bolje reagirati kod Moratinog udarca. U napadu je Gareth Bale propustio bezbrojne prilike. Velšanin koji je lani postizao važne golove u Kupu kralja i Ligi prvaka, ove sezone pretvorio se u glavnog negativca. Ronaldo je također trebao bolje reagirati. Realu je nedostajalo ravnoteže, vraški mu je nedostajao Luka Modrić koji je, nedovoljno oporavljen, mogao sa strane samo nemoćno promatrati kako njegovi suigrači gube.

U veznom redu našli su se Isco, James Rodriguez i Toni Kroos . Prva dvojica naviknuta su igrati bliže napadačima, a Kroos nije tako čvrst u veznom redu.

Da ironija bude veća, "čavao u lijes" ambicija Ancelottijevog Reala zabio je Alvaro Morata, mladi španjolski napadač koji je na Santiago Bernabeuu dobivao prilike "na kapaljku". Morata je zabio za Juventus u obje polufinalne utakmice, pritom je želio ostati korektan pa je suspregnuo slavlje protiv bivših suigrača. Iako bi od sreće, vjerojatno, skočio "do neba"...

Morata je u Realu nastupio 52 puta, 13 je bio u početnoj postavi i zabio je 11 golova. U Juventusu je odigrao 43 utakmice, 19 puta je bio u prvih 11, a zabio je dosad 13 golova.

Kad je shvatio da u Realu nema što tražiti, Morata je prošle godine izjavio: "Ne znam što se dogodilo. Od dobrih igara, završio sam na klupi... Nisam mislio da trebam započeti svaku utakmicu, ali sam želio bolji tretman. Jedva da sam imao ikakvu komunikaciju s Ancelottijem."

Sad će ga Ancelotti dobro zapamtiti, dok vjerojatno kreće prema Realovim izlaznim vratima Talijanski stručnjak svoje je najveće uspjehe, prije dolaska u Real, ostvario u Milanu, iako je bio i u Juventusu.

"Juve je momčad koju nisam nikad volio niti ću ikad voljeti. Za mene je to samo neprijatelj", napisao je u autobiografiji Ancelotti.

"Neprijatelj" je sada dobio svoje novo lice, porazio ga je dječak kojeg nije htio...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije