novi ciklus

APK Zrinjski – novi ciklus Škole plivanja: Plivanje je zakon

15.04.2019.
u 11:30

APK Zrinjski priprema drugi ciklus Škole plivanja u 2019.godini. Prijem djece je u tijeku, a Obuka će započeti 24.4.2019. Novost je da će obuke neplivača u APK Zrinjski u sljedećem razdoblju voditi dr.sc. Ninoslav Šilić. 

Program Škole plivanja traje tri mjeseca, a treninzi će, kao i do sada, biti održavani na zatvorenom bazenu FPMOZ Sveučilišta u Mostaru, u Rodoču. Ciljevi Škole plivanja za malu djecu, neplivače i plivače početnike su: navikavanje na vodu, slobodno i bez straha kretanje i uživanje u vodenom mediju. 

„Roditelji moraju znati da je plivanje izvrsna tjelesna aktivnost za svako dijete jer povoljno djeluje na kardiovaskularni sustav i disanje, jača mišiće i ravnomjerno ih oblikuje, posebice leđne, čime se postiže pravilno držanje djeteta. Prednosti plivanja od najranije dobi su višestruke. Plivanje pozitivno utječe na djetetov tjelesni, psihički, motorički i socijalni razvoj“ – naglašavaju treneri, te pozivaju roditelje da dovedu djecu na bazen već u dobi od pet-šest godina. U malim skupinama djeca svladavaju strah od vode, uče roniti i plivati, pravilno disati i svladavaju prve plivačke tehnike.

Iz kluba naglašavaju da se voda u bazenu redovito kontrolira, a roditelji na uvid dobivaju izvještaje o mikrobiološkom ispitivanju vode Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije.

Uprava APK Zrinjski sve zainteresirane poziva da posjete zatvoreni bazen FPMOZ-a u Rodoču svakim radnim danom od 18:00 do 22:00 sata, a više informacija možete dobiti na broj 063 276 256.

Inače, u APK Zrinjski je protekloga tjedna okončan prvi ciklus Obuke neplivača u ovoj godini. Obuku je završilo 25 mališana u dobi od 4 do 8 godina. S djecom su radili treneri Karla Arčkar, Mateo Sentić i Boro Alilović. Prema ustaljenoj praksi, ova djeca - ukoliko žele - mogu nastaviti rad s trenerima APK Zrinjski na postupnom svladavaju četiri plivačke tehnike s pripadajućim startovima i okretima, a vrlo brzo odlaze i na prva natjecanja.

Na fotografijama je dio atmosfere koja vlada u Školi plivanja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije