Ivković o Marku Arapoviću

Arapović junior bolji je od tate Franje

 Marku Arapoviću
23.01.2016.
u 07:00

Kad smo glavnom Cedevitinu sponzoru Emilu Tedeschiju i predsjedniku kluba Mladenu Veberu predložili da prije sljedeće euroligaške utakmice svakako organiziraju neku utakmicu sa Zadrom, grohotom su se nasmijali.

No Zadrani su i drugi put ove sezone pobijedili Cedevitu i drugi put bili okidač za dobre predstave u Eurolige, ponajprije protiv višestruko skupljeg Anadolu Efesa (84:80).

– Mi smo momčad sklopljena za euroligaški Final Four, puno smo bolji sastav od Cedevite i ovo si nismo smjeli dopustiti – bio je iskren Efesov krilni-centar Dario Šarić kojeg je pred hrvatskim novinarima pohvalio njegov trener Dušan Ivković:

– Dario je igrač koji stalno napreduje, a zato ima još veliki prostor. I večeras je svojim karakterom puno pomogao momčadi, no to nije bilo dovoljno.

Srušio ga kao da je čunj

Za suparnika taj je trenerski mag (svjetski i trostruki europski prvak s reprezentacijom i dvostruki klupski prvak Europe) kazao pak ovo:

– Cedevita je ugodno iznenađenje u europskoj klupskoj košarci.

A što mu je drugo i preostalo reći nakon što je Cedevita i drugi put iznenadila njegovu momčad. Ovaj put i s novim vrlo važnim akterom, 19-godišnjim Markom Arapovićem.

– Naš je reket bio slabo branjen pa Arapović je šutirao dvice 7-7.

Upitan da usporedi Marka i oca Franju, kojeg je vodio u sastavu reprezentacije bivše SFRJ, Ivković je kazao:

– Oni su posve različit tip igrača. Igraju na drugačijim pozicijama. Tata Franjo bio je jedan divovski centar koji je imao bitnu ulogu u toj reprezentaciji. Prije svega zbog timske atmosfere, on je bio dobri duh, a bio je i jako dobar s Draženom Petrovićem. Ako je Franjo dominirao snagom i visinom, za malog mogu reći da ima mnogo više talenta.

O Marku Arapoviću i njegovih 16 koševa ponešto je imao kazati i njegov trener Mršić:

– Kada Marko stoji blizu obruča, kada ide na skok, onda je stvarno dobar. Puno bolji nego kada krene u utakmicu čekajući na trici i kada nije agresivan. Osim toga, igrao je i dobru obranu, a i iznudio je i prekršaj u napadu. Premda ga je Efesov centar srušio kao čunj, on je imao hrabrosti postaviti se za tu kretnju.

Pretrčali fizički jaki Efes

Nakon četiri kola euroligaškog Top 16, cedevitaši imaju iznenađujućih 2-2 pa smo priupitali glavnog sponzora kluba Emila Tedeschija sanja li borbu za četvrtfinale:

– Rano je za takvo što, još je deset teških utakmica pred nama, no bitno je da mi sportskoj javnosti pružamo to zadovoljstvo da imamo našeg predstavnika u Top 16 koji je konkurentan.

Ono što je jako vrijedno za samopouzdanje momčadi jest što su cedevitaši do ove pobjede došli bez značajnijeg doprinosa Amerikanaca. Štoviše, da Pullen nije pogodio onu presudnu dvicu preko Šarića, mogli bismo reći da ih nije ni bilo kad je grmilo. Osim toga, ovo je već četvrta (od šest) pobjeda bez ozlijeđenog Žorića.

Nakon svega, pitamo se kako su to cedevitaši, nakon tri poraza u kojima su izgledali premoreno, uspjeli pronaći izgubljenu energiju?

– U posljednjih sedam dana intenzitet treninga smo zadržali, ali smo smanjili ekstenzitet i povećali vrijeme odmora između dva treninga pa smo zahvaljujući tome čak i pretrčali jedan fizički moćni Efes – objasnio je trener Veljko Mršić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije