Rukomet

Autsajder - Maglaj vodi, favorit – Borac na samom začelju ljestvice

10.05.2016.
u 07:00

Da će rukometna Liga za prvaka biti vrlo zanimljivo natjecanje najavilo je prvo, a samo potvrdilo 2. kolo. Nakon dva kola poredak posve neočekivan, papirnati autsajder – Maglaj je na čelu, a prvi favorit – Borac na dnu ljestvice.

Izviđač nadigran u Vogošći

Ljubuški Izviđač, koji je u prvom kolu pobjedom u Banjoj Luci napravio mali podvig, teškim porazom u Vogošći pao je na 3. mjesto. U derbiju drugog kola Vogošća je uvjerljivo nadigrala Izviđač 34:26 i tako poslije lošeg starta i gostujućeg poraza od Maglaja istaknula kandidaturu za naslov prvaka. Za razliku od Vogošće mladi igrači Izviđača su, izgleda, pomislili da je pobjedom u Banjoj Luci završen posao na putu prema naslovu, što su skupo platili, jer poraz od 8 pogodaka može presuditi u konačnom poretku. Domaći su vodili cijelu utakmicu, prvo poluvrijeme dobili 18:11, a u sličnom stilu završili susret. Za domaćina krizni trenuci bili su od 40. do 42. minute kada su imali dva igrača manje, međutim, dobrim obranama vratara Haseljića i Šabanovića, uspjeli su sačuvati prednost i dva puta pogoditi mrežu “skauta”. Uglavnom, Vogošća je pobjedom Izviđaču uzvratila za domaću katastrofu u prvoj polovici ligaškog dijela sezone, kada su Ljubušaci Vogošćom ‘prozviždali’ s plus 12 (21:33). Međutim, već u Ljubuškom, kada je Izviđač slavio 30:26, vidjelo se da Vogošćani imaju “štofa” za bolji rezultat, što su uz drukčiju pripremu utakmice i domaći parket ostvarili. Strijelce domaćih predvodili su Tarik Međić 10 i Ivan Divković 9, kod “skauta” najčešće su pogađali Josip Ereš 7 i Ante Grbavac 5 puta. Na krilima trojice izvrsnih Čičkušića, Mehinagića i Hadžihasića, kojima su u prva dva kola odlično asistirali suigrači, Maglaj se nakon dva kola našao na čelu ljestvice.

Borac spasio bod

U 2. kolu protiv favoriziranog Borca uspjeli su odigrati neodlučno 26:26 i tako bar na koji dan zasjesti na prvu poziciju. Prvaci su kontrolirali igru i rezultat do 56. minute kada Čičkušić poravnava, a zatim pogađa za prvo vodstvo 25:24. Do kraja Banjalučani spašavaju bod, čak su imali i zadnji napad, ali je vratar domaćih Kenan Mutapčić obranio šut. Kod domaćih izvrsni Čičkušić postigao je 13 pogodaka, Mehinagić je dodao 6, a kod gostiju najučinkovitiji bio je Nikolić 10 te Nježić 6 zgoditaka. Poredak poslije 2 kola: 1. Maglaj 3, 2. Vogošća 2, 3. Izviđač 2, 4. Borac 1 bod. Treće kolo igra se u srijedu, a sastat će se Izviđač – Maglaj i Borac – Vogošća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?