Srebrni Vatreni

Badelj: I sada me prođu trnci kada se sjetim Rusije

Badelj
27.07.2020.
u 10:04

Posebno nas je usrećio svojim nogometnim majstorijama za vrijeme povijesne rapsodije Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Bilo je to ljeto za pamćenje kada su nas naši nogometaši odveli na vrh svijeta. Sada, kao poznati defenzivni veznjak, Milan gradi karijeru u europskim prvoligaškim klubovima, dok se s ljubavlju i predanošću posvećuje obitelji – svojoj supruzi Martini i sinu. Martina i Milan su u sretnom braku više od desetljeća, a život im, uz trenutke sa sinom i nogomet, ispunjavaju i zvuci Martinine glazbe. Kada im obveze dopuštaju slobodne trenutke provode u Hrvatskoj, uglavnom u svom stanu u Zagrebu. I sami priznaju kako u Hrvatskoj ne provode vremena koliko bi htjeli, no uvijek ih obuzme poseban osjećaj kad se vrate kući.

„Još uvijek sam iskreno pod dojmom naše sjajne predstave u Rusiji, a ona vožnja autobusom kroz prepuni Zagreb zauvijek će mi ostati u sjećanju. Ne možete ni zamisliti kakav je to bio osjećaj. I sada nakon dvije godine me prolaze trnci na samu pomisao. Iako drugi, navijači su nas dočekali kao da smo osvojili zlato.“, prepričava Milan za Večernji list.

„Pri povratku u klubove su nas i u zemljama gdje igramo dočekali kao heroje. To je isto nešto vrlo posebno, ali ima i svoju cijenu. Kad se baviš nogometom, sve se zna. Jednostavno se moraš pomiriti s činjenicom da dio tvoje privatnosti postaje javan.“, priznaje. Iako pozornost i interes javnosti ponekad godi, sa sobom povlači i pitanje sigurnosti. „U životu, kao i u nogometu, nastojim uvijek biti optimističan i gledati samo pozitivne stvari, ali moramo biti svjesni da nije uvijek sve u našoj moći. Na to nas gotovo svake godine podsjete potresi ovdje u Italiji, a najjače smo osjetili onaj nedavni u Zagrebu, ne toliko fizički koliko brigom koja nam je ispunila misli. Jesu li svi dobro? U kakvom je stanju naš stan?“ „Milanova karijera je uvijek izazovna za sve nas zbog čestih putovanja i stvarno smo presretni kada imamo vremena vratiti se u Zagreb i biti s našim najmilijima.“, kaže Martina. „Glazba me oduvijek ispunjava, sastavni je dio mene i presretna sam što tu svoju sreću mogu podijeliti sa svima dok sviram. Još je ljepše kada znaš da tvoja obitelj jednako uživa u tome. Glazba je jako važna u mom životu, ali obitelj, zajedništvo i sigurnost su nam najvažniji.“

„Bili smo u Italiji kada smo čuli kakav se užas dogodio Zagrebu tog 22. ožujka. Osim brige za obitelj i prijatelje, strahovali smo i za naš dom. Shvatili smo da bi bilo neodgovorno brigu o obitelji, našem domu i budućnosti prepustiti slučaju. Odlučili smo da je najbolje da se osiguramo.“, kaže Milan. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?