prvi trening u 2019.

Baka prozvao nogometaše i izveo ih na snijeg; Mujagić, Kolak, Gojković i Rodin pojačali konkurenciju

10.01.2019.
u 09:00

- Danko, pogledaj onog malog, pa on nema čarape na nogama... Kako mu nije hladno? - bio je dobro raspoložen trener plemića Blaž Slišković u društvu prvog klupskog operativca Danka Šulente dok je komentirao modni izričaj jednog od svojih nogometaša koji su došli na prvu prozivku u 2019. godini. Igrači su također bili dobro raspoloženi uoči službenog početka novih priprema. Opušteniji ton vladao je u klupskim prostorijama sve do trenutka kada su prostoriju trebali napustiti fotografi i novinari. Iza zatvorenih vrata nastupila je ozbiljna priča.

Na okupu 32 nogometaša

Na prvoj prozivci bili su vratari: Antonio Soldo, Ivan Brkić, Vasilije Kolak, Bruno Šutalo te nogometaši: Marin Galić, Advan Kadušić, Pero Stojkić, Dario Rugašević, Slobodan Jakovljević, Hrvoje Barišić, Ivor Krešić, Renato Gojković, Nikola Rodin, Frane Čirjak, Marko Perišić, Semir Pezer, Edin Rustemović, Josip Mikitek, Samir Bekrić, Ismar Hairlahović, Damir Šovšić, Igor Savić, Miloš Filipović, Eman Marković, Marko Bencun, Šime Gržan, Kristijan Stanić, Abid Mujagić, Dalibor Veselinović, Amer Bekić, Anes Mašić, Nermin Hajdarević. Na prozivci nije bilo Miloša Aćimovića, pa je jasno kako bi se s ovim igračem vjerojatno sporazumno raskinuo ugovor, a riječ je o napadaču koji je najveći dio prvog dijela sezone bio ozlijeđen. S posudbe je samo vraćen Hajdarević, dok su Šutalo, Krešić, Savić i Mašić još uvijek po starosti juniori iako je, primjerice, Stanić već sakupljao minutažu u prvoj momčadi u ovoj sezoni. Prinove u momčadi prvog dana bili su Mujagić, Gojković, Rodin i vratar Kolak. Jasno je već sada, a to je naglasio i Baka, da će se broj od 32 igrača dovesti na optimalnu razinu kako budu odmicale pripreme.

- Na sastancima svake pretpripreme želimo ohrabriti igrače, spremiti ih za ono što ih očekuje. Naravno kako je ovo najteži dio cijele sezone, ovih mjesec i pol dana, gdje će se raditi teško i kvalitetno. Na igračima je, a ima nas 32, da kroz treninge, utakmice i minutažu koju dobiju u tim utakmicama izbore sebi mjesto. Nastojat ću biti, koliko je god moguće, objektivan u donošenju odluka i davanju prilika tijekom ovog razdoblja da nitko od igrača ne bude zakinut. Oni koji se voljom, karakterom i kvalitetom izbore za svoje mjesto, počet će prvenstvo. Pred kraj priprema smanjit ćemo ovaj broj igrača s 32 na 23-24 i to će biti nogometaši koji će iznijeti drugi dio prvenstva - kazao je medijima trener plemića Blaž Baka Slišković.

Borba za naslov

Bez obzira na zaostatak za Sarajevom od 5 bodova na ljestvici, u Mostaru nisu odustali od borbe za naslov. Nema tu velikih najava, kao i nikad ranije, ali u Zrinjskom i dalje imaju visoke ambicije.

- Došlo nam je 4-5 novih igrača i vidjet ćemo što možemo dobiti od njih. Hoće li se izboriti za mjesto, to će ovisiti o njima. Mi se ne smijemo ni u jednom trenutku osvrtati na činjenicu da su otišli Bilbija i Todorović, Laštro, Jović, Stanić... To su kvalitetni igrači koji su dali velik doprinos rezultatima Zrinjskog. No, što je, tu je, i bez njih mi moramo igrati još kvalitetnije i do samog kraja pokušati biti konkurentni vodećim klubovima te se boriti za naslov - zaključio je Baka koji je nakon svega momčad izveo na snijegom pokriveni pomoćni teren stadiona HŠK Zrinjski.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?