Velika slika naslova

Balinovac na kultnom igralištu iza I. osnovne organizirao noć za pamćenje

31.08.2018.
u 10:37

Teško nam je bilo opisati mnoštvo emocija na proslavi koju je u povodu osvajanja završnog turnira Lige Hercegovine organizirala momčad Balinovca. Teško je biti objektivan na mjestu na kojem si odrastao i prošao neke lijepe životne trenutke, ali kao i svi ostali, tu večer smo bili sretni iza I. osnovne škole u Mostaru.

Savršena lokacija

Na proslavi se okupilo 500-njak posjetitelja, članovi momčadi Balinovca, koji su bili dobri domaćini svima koji su došli na njihovu feštu. Za glazbeni ugođaj bili su zaduženi najpopularniji mostarski izvođač na potezu od Panjevine do Australije - Tata Mićko te Antonio Čarapina, a prigodni program vodio je Albert Pehar. Pobjednik Lige Hercegovine ponosno je pokazao Večernjakov pehar koji su prošli tjedan osvojili na završnici u Mostaru. Pobjednik Hercegovine također će ove godine izaći u Europu. Momčad Balinovca će kao nagradu dobiti plaćeno putovanje i nastup na Topas Cupu u Njemačkoj. U toj zemlji će mostarska momčad vjerojatno imati dobru podršku s tribina. U iseljeništvu je jako odjeknulo kada su momci s Balinovca osvojili prestižno haklersko natjecanje, a prilikom nastupa u Njemačkoj će biti puno bliže onima koji ih nisu na licu mjesta mogli gledati na završnici u Mostaru.

Stekli smo dojam kako je tu večer na kultno igralište došao svatko tko je barem jednom gurno loptu kroz noge protivniku na nekoj utakmici koja se s rajom igrala “do 2”.

Prisjećanje na stare dane

Stariji lokalni hakleri, poput Joze Zelenike, Kule, Nede Čuture, za koje se čulo u cijeloj regiji, također su bili među okupljenim mnoštvom. Prisjećali su se starih dana kada im iza I. osnovne nije smetala ljetna vrućina, kada si bio papak ako si pio vode dok igraš lopte, kada nije bilo bitno koliko ti je utjecajan tata i koliko love imaš, kada su te samo mjerili po onome što možeš napraviti na terenu i po tomu kakav si čovjek. Sjetili su se vremena kad se vodio drugačiji stil života koji je bio vezan uz igralište i druženje, što mlađe generacije vezane uz društvene mreže baš i ne razumiju. Sjetili su se pokojnih legendi poput Ćompe ili Čiče... Treba se sjetiti kako su na ovom igralištu talent pokazali i neki dječaci poput Marina Sliškovića i Gorana Penave, koji su u svoje vrijeme puno obećavali, ali, nažalost, prerano su napustili ovaj svijet. Nažalost, na ovom se igralištu već dugo ne okupljaju hakleri, tradicija se izgubila. Tek tu i tamo ovo igralište živne. Lijep je recept prije nekoliko godina bio turnir četiri kafića. Ekipa koja se okuplja oko I. osnovne trebala bi se mobilizirati i pokušati oživjeti ovaj revijalni turnir, barem će se tako lopta kotrljati iza I. osnovne, bar će se tako dobiti na vremenu dok neki mlađi klinci ne zavole to igralište... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?