Challenge Cup

Banjolučani spremno dočekuju izazov u Europi

08.02.2019.
u 08:11

Rukometni klub Borac M:tel želi izboriti plasman u četvrtfinale Challenge Cupa. Banjolučani u prvom susretu gostuju protiv Šviese (subota, 16 sati) sa željom da ostvari povoljan rezultat pred uzvrat u Banjoj Luci 16. veljače. Banjolučani u pozitivnom raspoloženju čekaju susrete jer su nakon 14 godina prezimili u europskim natjecanjima i žele napraviti dodatni iskorak.

Vratar Slađan Subotić naglasio je da se stručni stožer dobro pripremio.

- Analizirali smo njihovu igru, gledali snimke kako bismo spriječili iznenađenja. Šviesa je uigrana momčad, odigrali su sedam službenih mečeva i u dobroj su formi. Glavna opasnost nam prijeti od dvaju igrača, a to su bek Karolas Antavičijus, kao i desno krilo Valdas Dabravičijus. Moramo nametnuti svoj ritam te spriječiti njihove kontre - istaknuo je Subotić.

Upravo je Dabravičijus sa 7 pogodaka bio najbolji u posljednjem kolu, a na oprez poziva i činjenica kako je klub iz Litve eliminirao norveškog predstavnika i kako Borac u prvom susretu očekuje puna dvorana.

Ono što može radovati Banjolučane je činjenica da se momčad kompletirala, da je stanje s ozljedama bolje. - Verujemo u sebe, motivacija je kod svih igrača jako velika. Imamo dužu klupu i želimo pozitivan rezultat. Prva utakmica će biti teška, dug put, ambijent u dvorani koja je mala i čudna i pri tome veoma bučna. Opet, ako smo bolji, treba to potvrditi, na kraju i pobijediti. Čvrsto vjerujemo da možemo slaviti u prvom susretu, i ne samo to, već i da se možemo plasirati u četvrtfinale. U prvom susretu možemo steći prednost za uzvrat. Situacija s igračkim kadrom je sve bolja. Milan Dakić i Goran Daničić oporavili su se od bolesti, temperatura je prošla, dok su u momčadi i Srđan Savić i Bojan Rađenović. Njihove ozljede koljena su prošle i oni su radili s momčadi, tako da ćemo biti kompletni. Vidjeli smo dvoranu i sigurno ćemo se spremiti za nju. Pokušat ćemo se što prije naviknuti na dimenzije i činjenicu da su na tri strane zidovi vrlo blizu terena – dodao je Subotić. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije