pravila španjolske La Lige

Barcelona neće moći "umiroviti" Messijev dres s brojem 10

messi dres
09.08.2021.
u 21:17

Barcelona neće moći povući kultni dres s brojem 10 Lionela Messija nakon njegovog emocionalnog oproštaja od kluba, osim ako se ne odluče odreći registracije jednog igrača za iduću sezonu.

Prema pravilima španjolske La Lige, timovi moraju prijaviti 25 igrača za sezonu i dodijeliti im brojeve od 1 do 25. Golmani nose brojeve 1, 13 ili 25, dok u rijetkim prilikama rezervni igrači prebačeni u prvi tim mogu dobiti brojeve na dresu od 26 do 50.

To u praksi znači, da kad bi Barcelona povukla Messijev broj 10, žrtvovala bi mjesto jednog igrača u svom sastavu za sezonu 2021/22., a to Barca vjerojatno sebi ne može priuštiti, piše Klix.ba. 

Isto tako, svi igrači koji će dolaziti u budućnosti vjerojatno će biti oduševljeni mogućnošću da nose kultni broj koji je pripadao Messiju, dok će talentirani mladići iz La Masie sanjati o tome da jednog dana naslijede čarobnjaka iz Rosarija.

Očekuje se da će Messi do kraja tjedna biti potvrđen kao novi igrač Paris Saint Germaina, a bit će zanimljivo kojem igraču će pripasti čast da u novoj sezoni nosi dres s brojem 10 u Barceloni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije