Svladali Barcelonu

Baskonija predvođena Duškom Ivanovićem novi prvak Španjolske

01.07.2020.
u 12:44

Košarkaši Baskonije, predvođeni crnogorskim stručnjakom Duškom Ivanovićem novi su prvaci Španjolske. Oni su u finalu sa 69:67 pobijedili Barcelonu koju vodi Srbin Svetislav Pešić.Vildoza je bio i prvi strijelac prvaka sa 17 poena i bitne dvije trice u povratku uz posljednji koš, a 14 je dodao Toko Šengelija.

Kod Barcelone je Heurtel ubacio 21, a 14 je uz posljednji promašen šut zabio Higgins. Ante Tomić je kao kapetan poraženih za samo 17 minuta uputio jedan šut i pogodio ga za dva poena, a dodao je šest skokova.

Bio je ovo treći dolazak Ivanovića u Baskoniju, i treća titula. Prvu je osvojio 2002., potom drugu 2010., i sada treću - 2020!
Sa španjolskim klubovima ima i četiri kupa Španjolske i jedan Superkup. Sve sa Baskonijom, s tim da je Kup 2007. i Superkup 2008. uzeo sa Barceolonom.

 
Podsjetimo da je momčad Baskonije u sezonu poveo Velimir Perasović, ali ju je preuzeo i do naslova odveo njegov suigrač iz nekadašnje Jugoplastike Duško Ivanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije