KRITIKA

Bayernova zvijezda otkrila što zamjera bivšem treneru Niki Kovaču

DPA/Pixsell
24.02.2020.
u 19:36

Nakon što je Hans-Dieter Flick preuzeo njemačkog prvaka Thomas Müller je ponovno iskočio u formi i zaigrao kao u najboljim danima. Od Kovačeva odlaska Müller je u 16 utakmica zabio sedam golova i imao 11 asistencija

Niko Kovač je početkom studenog prošle godine otišao s Bayernove klupe. Bivši hrvatski izbornik je nakon niza slabih rezultata ponudio ostavku, a čelnici bavarskog giganta su je prihvatili. Među onima koji su kritizirali Kovača bio je Thomas Müller.

Bayernova zvijezda nije se baš slagala s hrvatskim trenerom, te nije krio da želi napustiti klub, već u siječanjskom prijelaznom roku. Nä kraju je Müller ostao, a Kovač je otišao.

Nakon što je Hans-Dieter Flick preuzeo njemačkog prvaka Thomas Müller je ponovno iskočio u formi i zaigrao kao u najboljim danima.

Od Kovačeva odlaska Müller je u 16 utakmica zabio sedam golova i imao 11 asistencija. Otkrio je kada su počeli problemi s hrvatskim trenerom.

- Mnogo sam doprinio osvajanju dvostruke krune i vjerovao sam kako imam sigurno mjesto u momčadi. Tijekom priprema igrao sam na više pozicija, što je normalno za predsezonske utakmice, ali nisam osjećao da me trener vidi na nekom određenom mjestu. To mi je bilo čudno nakon svih ovih godina - kazao je Müller te nastavio:

- Nemam nikakvih problema s trenerovim sustavom igre ili promjenama igračkih mjesta na terenu. Trenerov posao je odlučivati i to čini kako bi pobijedili. No bilo mi je čudno što ne igram šest utakmica u nizu. Neki igrači su bili umorni, a ja sam bio spreman. Radio sam naporno i opet nisam dobivao priliku.

Objasnio je kakav je imao odnos s Kovačem.

- Privatno je naš odnos bio dobar, takav je i danas. Ali po sportskim pitanjima, nismo se mogli naći. Treneri dobivaju otkaz samo zbog jednog razloga - slabih rezultata. Ima onih koji se ne slažu s klupskom upravom, ali opet ih nitko ne dira dok momčad ima uspjeha - istaknuo je Müller.

Bayernova zvijezda otkrila gdje je bio najveći problem kod bivšeg hrvatskog izbornika.

- Nismo igrali dobro dok je trener bio Niko Kovač. Povremeno smo odigrali dobru utakmicu i to je to. Ponekad možeš igrati slabo i pobijediti, kao što možeš igrati dobro, pa izgubiti. Ali kada nema rezultata neko duže vrijeme tada je trener na udaru - rekao je Thomas Müller i zaključio:

- Bili smo svjesni kako je i nama toga dosta. Nije bila u pitanju taktika, problem je bio što trener nije mogao popraviti stanje. Svaki trener to mora znati zaustaviti. Ni momčad ni trener u tom trenutku to nisu mogli promijeniti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije