reprezentacija bih

Baždarević: Nadam se da će svi igrači doći motivirani za utakmicu s Belgijom

Mehmed Baždarević
02.10.2016.
u 16:25

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za svjetsko prvenstvo utakmicom protiv reprezentacije Belgije koja će biti odigrana 7. listopada na stadionu ''King Baudouin'' u Bruxellesu.

Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine okupit će se u Bruxellesu, gdje izbornik Mehmed Baždarević prve igrače očekuje već večeras. No, službeno okupljanje je u ponedjeljak, a reprezentacija će trenirati u ponedjeljak, utorak i srijedu u Trening centru "Overijse".

Baždarević očekuje tešku utakmicu protiv jedne od najjačih europskih reprezentacija te ističe da je u ovom trenutku za njegov tim najvažnije da svi igrači dođu na okupljanje zdravi.

- Dosta bh. reprezentativaca nastupa za svoje klubove ovog vikenda. Dobro bi bilo kada bi svi došli na okupljanje zdravi i spremni i da u naredna tri dana pripremimo strategiju kako da se suprotstavimo Belgijancima. Znamo da će biti teško, ali ja vjerujem da imamo argumente da im stvorimo probleme u petak navečer - izjavio je Baždarević za Fenu.

Ističe kako je zadovoljan formom većine bh. reprezentativaca, ali da bi volio da pojedinci imaju veće minutaže u svojim klubovima.

- Idealno bi bilo da su svi izašli na terene ovog vikenda, ali ja očekujem da će svi igrači imati ogromnu motivaciju za susret protiv Belgije i da svi zajedno u tih 90 minuta damo sve od sebe u toj utakmici - naglasio je izbornik BiH.

Baždarević je prije nekoliko dana objavio popis nogometaša na koje računa za kvalifikacijske utakmice protiv Belgije i Cipra (10. listopada), na kojem se nalazi nekoliko povratnika u reprezentaciju (Izet Hajrović, Tino Sven Sušić, Gojko Cimirot) i novo ime - Mato Jajalo, čije je igre u Palermu pratio Baždarević.

- Najteže je kad nekoga iz ekipe zbog taktičkih razloga moramo izostaviti. Uvijek se radi o teškom izboru. Odlično je što se Hajrović vratio u formu, on nam je potreban kao i Sušić ali i drugi igrači. Mi činimo sve da ne učinimo grešku prema našim momcima. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni da pružimo dobru igru protiv Belgije - zaključio je Baždarević.

BiH i Belgija će odmjeriti snage u petak, 7. listopada, a tri dana kasnije bh. reprezentacija će u Zenici dočekati reprezentaciju Cipra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije