sutra protiv Gibraltara

Baždarević: Važno je da igrači daju sve od sebe i da osvojimo tri boda

bih
24.03.2017.
u 19:59

Važno je da oni koji izađu daju sve od sebe, da odigraju jednu pravu, ozbiljnu utakmcu i da osvojimo tri boda koja su nam izuzetno važna - kazao je Baždarević.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici protiv reprezentacije Gibraltara igra peti susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

U četiri odigrana susreta "Zmajevi" su zabilježili dvije pobjede, te po jedan poraz i remi i trenutno u H-grupi zauzimaju treće mjesto sa sedam bodova, iza vodeće Belgije sa 12, i drugoplasirane Grčke sa 10 bodova. 

Na današnjoj pres-konferenciji izbornik Mehmed Baždarević ja kazao da je naš tim nakon petodnevnih priprema spreman i uigran. 

- Učinili smo sve da sačuvamo ozbiljnost i odgovornost. Želimo odigrati onako kako smo igrali prethodne utakmice i bolje ako je moguće. Osim onih igrača koji su s nama prvi put, svi ostali znaju principe i ono što od njih tražimo od prvog dana. Što se tiče toga mislim da je sve pitanje ozbiljnosti i profesionalnog odnosa prema utakmici - kazao je Baždarević.

Kojih će 11 bh. igrača sutra istrčati na Bilinom polju, Baždarević se odrediti nakon večerašnjeg treninga.

- Važno je da oni koji izađu daju sve od sebe, da odigraju jednu pravu, ozbiljnu utakmcu i da osvojimo tri boda koja su nam izuzetno važna - kazao je Baždarević.

Govoreći o reprezentaciji Gibraltara, izbornik naglašava da se "radi o protivniku koji se mora respektirati". 

- Ali mi imamo svoje kvalitete i ako ih pokažemo na terenu mislim da možemo napraviti razliku. Važno je da naša ekipa uradi svoj posao na najbolji način. Ipak mi smo bolja reprezentacijia, iako znamo da će oni učiniti sve da nam pokvare planove - rakao je Baždarević.

Baždarević sutra neće voditi ekipu zbog susprenzije, a na klupi će biti Strični stožer koji će predvoditi Dragan Perić.

Golman bh. tima Asmir Begović kazao je da bh. tim u svakoj utakmici mora imati pravo rješenje i imati balans i u napadu i obrani.

- Znamo da ćemo imali loptu više u posjedu, zato moramo biti pametni. Na smijemo se opustiti. Znamo da i Gibraltar ima svoj kvalitet. Moramo igrati s velikom disiplinom i u utakmicu ući veoma ozbiljno - kazao je Begović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije