Bh. izbornik u Njemačkoj pratio svoje nogometaše

Baždarevića može zabrinuti forma bh. igrača

Mehmet Baždarević
Foto: screenshot/youtube
06.02.2015.
u 09:53

Na tribina stadiona u Sinsheimu, izbornik nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević očekivao je kako će gledati trojicu bh. igrača. Ako ne trojicu, onda barem dvojicu. Međutim, gledao je samo jednog, i to Ermina Bičakčića koji je u porazu Hoffenheima protiv Werdera (1:2) postigao pogodak.

Mala minutaža

Baš kao i Baždarević, koji je sjedio na tribinama, susret je sa stolice, ali za rezervne igrače gledao i Sejad Salihović, dok je Izet Hajrović na teren kročio tek u 89. minuti. Ni ostali bh. internacionalci u Njemačkoj nisu se naigrali u tom kolu. Emir Spahić je bolestan, ali on svakako nije ni upitan, dok je Vedad Ibišević u igru ušao u 87. minuti. Mensura Mujdže već odavno nema u kadru Freiburga, čak ni na klupi, dok je Mario Vrančić, koji tek treba zaigrati za BiH, u porazu Padeborna protiv HSV-a (3:0) igrao pola sata. Ništa bolja situacija nije ni u ostalim ligama u kojima nastupaju bh. internacionalci. Edin Džeko, kapetan A reprezentacije, tek se oporavio od ozljede i u posljednje tri utakmice je u igru ulazio s klupe. Begović i Bešić su standardni, a u kontinuitetu u nastupima su još samo Miralem Pjanić i Edin Višća. Haris Medunjanin već dva susreta u nizu sjedi na klupi Deportiva, a bh. dvojcu iz Hajduka Sušiću i Vršajeviću, sezona tek treba početi. Uz to, Lulić je bez nastupa jer je ozlijeđen, a Anel Hadžić je u sredini priprema. - Imao sam informaciju da će igrati i Salihović, ali nažalost nije. Žao mi je što nisam vidio njega i Hajrovića na terenu jer objektivno imaju mjesta. Sejo zaslužuje igrati, barem po onome što sam ja vidio, kaže nam izbornik Mehmed Baždarević te dodaje kako je Bičakčić potvrdio formu. - Odigrao je dobar susret. Više me zanimalo što ima pokazati u obrani nego u napadu i zadovoljan sam, tvrdi Meša koji je zabrinut neigranjem bh. igrača.

Širenje kruga kandidata

- Brine me to, naravno. To nam je najveći problem. Upravo zbog toga se i trudim proširiti krug kandidata. Ne smijemo zaboraviti da smo prije dvije godine bili na vrhuncu, ali da ta momčad više ne postoji. Nema više Rahimića, Misimović nije tu, a nadam se da će se vratiti i sada nas očekuje stvaranje nove momčadi. Prije godinu smo imali 22 igrača koja su igrala. Deset ih je bilo u fenomenalnoj formi, a 10 je bilo standardno u svojim klubovima, a sada se to radikalno promijenilo, objašnjava Baždarević koji je protekli mjesec putovao širom Europe kako bi gledao bh. igrače.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije