Profi boks

Beljo: Očekuje me neugodan protivnik

07.09.2018.
u 07:50

Netko je rekao kako je profi boks biznis maskiran u sport. U praksi je to tako, ali bez obzira na sve, ovaj surovi borilački sport ima svoje poklonike. Ljubitelje boksa često u taj sport uvuku priče o uspjehu, poput one kakvu ima Damir Beljo. Beljo je kao boksač uspio biti uspješan suprotno logici. Počeo je u Mostaru koji nije poznat kao grad boksa. Beljo je u BiH neprikosnoven u amaterskom boksu, a uz slabu podršku i loše uvjete za razvoj uspio je postati i prvak Europe po WBO asocijaciji. Prije njega to je uspjelo tek nekolicini velikana s ovih prostora. Brojni drugi bh. boksači koji se diče naslovima, uz dužno poštovanje, iste su osvajali u neafirmiranim asocijacijama. Kada je Beljo nakon niza pobjeda i osvojenog europskog naslova, laički rečeno, trebao unovčiti svoj uspjeh, a dobio je priliku za napad na naslov svjetskog prvaka po WBO-u, došle su ozljede, operacije, duga stanka te mukotrpan oporavak. Padao je na boksačkim ljestvicama zbog neaktivnosti, ali u boksačkim krugovima nije izgubio vjerodostojnost.

- Svi boksači na ovoj razini kroz karijeru su morali imati i slabije protivnike na kojima su gradili karijeru. Imao sam ih i ja. Ipak, sada je ispred mene veliki izazov. Na meč s Lukasom Paszkowskyim u zagrebačkoj Areni ne gledam kao na neki povratnički meč. Imam jakog protivnika koji možda nije najbolji za mene u ovom trenutku, ali imam i veliku priliku napraviti rezultat. Jednostavno, na ovoj razini - ili jesi ili nisi. Vjerujem u pobjedu, dobro se osjećam, već sam na pravoj kilaži i spreman sam - kazao nam je jučer Damir Beljo dok je iz Zadra putovao prema Zagrebu.

Beljin protivnik je štićenik poznate menadžerske agencije Sauerland Promotion, a ljudi koji se brinu o njegovoj karijeri vjeruju kako Paszkowsky na Belji može napraviti dobar posao. Beljo u ovom stadiju svoje karijere puno riskira s ovakvim protivnikom. Ipak, želi pokazati kako je ponovno spreman za vrhunski boks.

- Zahvalio bih svom treneru Damiru Miletiću Fanti, kao i UDF GYM-u u Dusseldorfu, u kojem sam kod trenera Ivana Dijakovića odradio najveći dio priprema. Zahvalio bih svim sponzorima. Nadam se kako će Arena biti ispunjena te kako će ova revija biti uspjeh - dodao je Beljo koji će u subotu braniti savršeni skor od 24 pobjede u isto toliko mečeva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije