nogomet

Berlusconi potpisao predugovor o prodaji AC Milana

Silvio Berlusconi
05.08.2016.
u 16:24

Vrijednost AC Milana procijenjena je na 740 milijuna eura, a zaduženost kluba je približno 220 milijuna eura - priopćeno je iz Fininvesta.

Nekdanji talijanski premijer Silvio Berlusconi danas je potvrdio da je njegovo poduzeće Fininvest potpisalo predugovor s grupom kineskih ulagača koji će postati 99-postotni vlasnici AC Milana.
 
U grupi kineskih ulagača koji će rukovoditi sedmostrukim prvakom Europe nalaze se Haixia Capital, državna razvojna i investicijska kompanija Corporation, biznismen Yonghong Li, koji je obavio pregovore s Fininvestom, te još neki neimenovani ulagači, prenosi STA.

- Vrijednost AC Milana procijenjena je na 740 milijuna eura, a zaduženost kluba je približno 220 milijuna eura - priopćeno je iz Fininvesta.

Ugovor, koji će biti zaključen do kraja 2016., danas su potpisali Danilo Pellegrino uime Fininvesta i Han Li kao predstavnik kineskih ulagača. 

Kinezi će odmah uložiti u klub 100 milijuna eura, a kada ugovor bude konačno potpisan AC Milan će dobiti još 100 milijuna eura. U naredne tri godine novi vlasnici kluba u talijanskog velikana namjeravaju uložiti dodatnih 350 milijuna eura.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije