Utakmica 16. studenog

Bh. nogometaši otputovali za Irsku

nogometaši bih
14.11.2015.
u 14:20

Nogometna reprezentacija BiH nakon sinoćnjih 1:1 na zeničkom “Bilinom polju”, jutros oko 11 sati otputovala je za Dublin, gdje će 16. studenog na “Aviva” stadionu odigrati uzvaratnu utakmicu baraža za EURO 2016 protiv Republike Irske.

Iako nakon prvih 90 minuta nisu u prednosti, optimizam je i dalje prisutan u bh. timu, kao i kod izbornika Mehmeda Baždarevića. On je uvjeren da će njegovi izabranici odigrati bolju utakmicu u Dublinu, te na kraju proslaviti plasman na Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

“Irska je u Zenici pokazala ono što smo otprilike od njih i očekivali. Sigurno je da će tamo biti još agresivniji, ali uvjeren sam da imamo dovoljno kvalitete i snage da se s tim izborimo. Ako budemo u Dublinu igrali kao u prvom poluvremenu u Zenici, te realiziramo svoje šanse mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Za to će biti potrebno više borbenosti i srčanosti, ali i dobre igre našeg tima”, kazao je Baždarević uoči polaska za Irsku.

Ono što Baždarevića uoči utakmice u Dublinu brine jesu ozljede koje su sinoć dobili Edin Džeko i Mensur Mujdža. Prema riječima Reufa Karabega, doktora reprezentacije BiH, ne radi se o naivnim ozljedama, ali će medicinski tim učiniti sve da ih osposobi do ponedjeljka i ogleda na “Aviva” stadionu.

Ukoliko kapetan Džeko ne bude u mogućnosti zaigrati vjerojatno će priliku dobiti Marko Đurić, napadač talijanske Cesene. Nedavno je u posljednja dva kvalifikacijska ogleda s golovima protiv Velsa i Cipra postao junak. 

Bh. reprezentativci će do ponedjeljka i uzvratne utakmice s Irskom imati dva treninga. Utakmica se igra 16. studenog s početkom u 19,45 sati po lokalnom, a 20.45 po bh. vremenu. Nakon zeničkih 1:1 Irci su u blagoj prednosti, ali nitko u bh. taboru ne razmišlja o neupjehu u Dublinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?