direktor Njemačkog noogmetnog saveza

Bierhoff predlaže format turnira za Ligu nacija

02.06.2020.
u 11:25

Bivši njemački nogometni reprezentativac, a sada direktor Njemačkog noogmetnog saveza Oliver Bierhoff predlaže da se Liga nacija igra u obliku turnira na neutralnom terenu. 

Kako je pandemija koronavirusa blokirala sva sportska događanja na gotovo tri mjeseca i mnoga velika sportska natjecanja su odgođena ili otkazana nastala je gužva u kalendarima različlitih sportova. Europsko nogometno prvenstvo je prebačeno na sljedeću godinu što stvara probleme i u Ligi nacija koja se trebala početi igrati na jesen i to tako da svaka reprezentacija igra sa svakom kod kuće i u gostima.  

"Format turnira bi bio dobra alternativa," izjavio je Bierhoff za časopis "Kicker".

Kako on smatra, s obzirom da do jeseni gledatelji neće moći s tribina pratiti utakmice, nacionalni nogometni savezi bi lakše pristale na ovakav format natjecanja. Nogometaši se tako ne bi umarali nepotrebnim putovanjima, a i kontrola momčadi zbog koronavrusa bi bila lakša. 

Također, ponudio je i Njemačku kao mogućeg domaćina. "Imamo potrebno znanje i odlični smo organizatori što smo već dokazali. Ako bismo tako pomogli Europskoj nogometnoj federaciji, mi smo spremni", dodao je.

Hrvatska je u Ligi nacija u skupini 3 s Francuskom, Portugalom i Švedskom, a natjecanje je trebala otvoriti gostovanjem kod Portugala 5. rujna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije