Reprezentacija BiH

BiH odigrala bez golova kod Turske, Begović se vratio na gol

11.10.2018.
u 21:36

Utakmicu je obilježilo sjajno prvo poluvrijeme u kojem smo vidjeli čak 17 udaraca s jedne i druge strane (9-8) uz dva velika promašaja Višće, dok je u nastavku Turska preuzela inicijativu i ostavila BiH bez ijednog udarca po golu, piše Goal.com. 

Calhanoglu je u nastavku bio najveća prijetnja, ali kao i njegovi suigrači, u više je navrata u izglednim situacijama pucao pored gola te je susret zaključen početnim rezultatom.

Zmajevi su u posljednjem nastupu s 1:0 slavili protiv Austrije u Ligi nacija, a u usporedbi s tom utakmicom izbornik Robert Prosinečki napravio je, prema najavama, čak pet izmjena u sastavu. 

Van početne postave ostali su Šunjić, Ćivić, Sarić, Bešić i Duljević, a zamijenili su ih Nastić, Vranješ, Cimirot, Krunić i Zakarić. U šarenom sastavu ipak su 'preživjele' najveće zvijezde Pjanić i Džeko.

Obje momčadi u susret su ušle s dosta opreza. Zmajevi su prvu priliku imali preko Višće , ali njegov ubačaj očistila je turska obrana.

Turska je prvu bolju šansu imala u osmoj minuti kada je Ozyakup snažno pucao malo preko gola, a onda smo vidjeli veliki promašaj Višće ! Točnije, radilo se o sjajnoj obrani Bolata koji je obranio udarac bh. reprezentativca sa svega par metara.

U 18. minuti Višća je ponovno bio u sjajnoj prilici, no jednu odbijenu loptu je s oko pet metara poslao pored gola... 

Tri minute kasnije Krunić je promašio iz solidne prilike, a na suprotnoj strani zapucao je Calhanoglu , no udarac mu je blokirao vlasititi suigrač.

Turska je u 28. minuti bili na korak od dolaska u vodstvo! Cengiz Under je s preko 20 metara sjajno tukao po bh. golu, a Šehić je vrhunskom intervencijom izvukao loptu ispod prečke!

Uslijedile su još dvije velike prilike domaćina; prvo je Under tukao pored gola iz izgledne prilike, a onda Calhanoglu još jednom topovski opalio, ali van okvira. 

Nakon petnaestak minuta u kojima je bila zbijena u svoju polovicu, BiH se probila do protivničkog gola i zaprijetila preko Cimirota koji puca preko gola. Bila je to ujedno posljednja prilika odličnog prvog poluvremena koje je čudom završilo bez golova!

U nastavku je Prosinečki odlučio napraviti četiri izmjene: izašli su Pjanić, Šehić, Džeko i Višća, a ušli Prcić, Bajić i Milošević, dok se na gol vratio Begović .

Prvu ozbiljniju priliku u drugom dijelu vijedli smo tek u 66. kada je Calhanoglu ponovno u odličnoj poziciji, no ponovno nedostaje preciznosti.

Niz promašaja domaćina nastavio je Tosun (ušao u 46. umjesto Unala) pucavši iskosa pored lijeve vratnice.

U 69. minuti Cimirota je zamijenio Kodro , a u idućoj minuti Calhanogluov slobodnjak prohujao je iznad grede. Uslijedilo je desetak minuta bez prilike s ijedne strane, što znači da je BiH ostala bez udarca u okvir u drugom dijelu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije