Europsko prvenstvo

BiH poražena, Švedska opravdala ulogu velikog favorita

bih - švedska
EPA
11.01.2024.
u 22:12

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorila je nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. U prvoj utakmici u grupi E bh. igrači su igrali protiv favorizirane reprezentacije Švedske. Poraženi su rezultatom 29:20, ali pružili su hrabru partiju aktualnim prvacima Europe, a čak su ih nadigrali jednim dijelom u drugom poluvremenu. Ipak, Švedska je daleko ispred BiH po kvaliteti, piše Sportsport.ba.

Odlično je BiH otvorila utakmicu i povela 0:1 golom Senjamina Burića. Gottfridsson postiže prvi gol za Švedsku tek u šestoj minuti za 1:1. Ipak, Švedska brzo preuzima kontrolu utakmice i na krilima Gottfridssona u 15. minuti odlaze na +3, na semaforu je bilo 7:4.

Tih 7:4 na semaforu je bilo gotovo pet minuta, a na bh. golu briljirao je Benjamin Burić koji je vezao tri obrane. Nakon toga kontra Mehmedćehajića koji pogađa za 7:5.

Bh. igrači su igrali vrlo dobru obranu u prvom poluvremenu, nisu Šveđanima dali da se razigraju. U napadu su igrali do pasivne, igrali su na mali broj golova.

U 25. minuti golom Wannea nakon kontre Švedska odlazi na +4 (9:5), nakon toga idu i na 11:5 zahvaljujući tehničkim pogreškama BiH, a do kraja prvog poluvremena rezultat je glasio 14:7 za Švedsku. Pred kraj prvog poluvremena ipak pad u igri bh. reprezentacije iako je do gotovo 20 i više minuta izgledalo vrlo dobro.

Drugo poluvrijeme otvara BiH još jednom izgubljenom loptom i nastavlja u ritmu u kojem su završili prvo s tehničkim pogreškama. Ipak, u 32. minuti smanjuju na 14:8 golom Đurđevića, a zatim Herceg smanjuje na 14:9, a onda Burić brani još jedan pokušaj Švedske, a mini seriju od 3:0 zaokružuju golom Hecega za 14:10 i smanjujemo prednost Švedske.

U 40. minuti sjajno drugo poluvrijeme dovelo je BiH do situacije da ima napad za -3, ali udarac Panića zaustavlja Palick, a Švedska ih brzo kažnjava i odlaze na 17:12. U 44. minuti Burić brani pokušaj Šveđana, a onda postiže na prazan gol za 18:15 i došli su na -3. Dvije minute kasnije s igračem manje nakon isključenja Terzića vraća se BiH ponovno na -3 golom Faljića.

U posljednjih deset minuta ulazi se rezultatom 21:17 za Švedsku, borli su se bh. igrači, dali posljednji atom snage, onda pad koncetracije, pogreške i Švedska je na kraju brzim golovima rutinski privela meč kraju i slavila rezultatom 29:20.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije