održan ždrijeb

BiH i Hrvatska saznali protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

AFP
07.12.2020.
u 18:48

Ždrijeb grupne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu održan je večeras u Zurichu, a protivnike u borbi za Mundijal koji će se 2022. godine održati u Kataru saznala je i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi D, a protivnici najboljim bh. nogometašima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bit će reprezentacije Francuske, Ukrajine, Finske i Kazahstana.

Kvalifikacije će početi 24. ožujka 2021. godine, a završit će se 16. studenoga. Na završnicu prvenstva će se plasirati deset prvoplasiranih reprezentacija iz deset grupa, dok će drugoplasirane reprezentacije u baraž, baš kao i dvije najbolje iz Lige nacija koje se nisu plasirale direktno na Mundijal. Baraž je na rasporedu od 24. do 29. ožujka 2022. godine.

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je također suparnike u europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Na ždrijebu u Zürichu u prvih pet skupina je po pet reprezentacija, a u ostalih pet po šest momčadi.

Hrvatska je u skupini H u kojoj su još Slovačka, Rusija, Slovenija, Cipar i Malta. Izravni plasman osigurat će deset pobjednika skupina, dok će deset drugoplasiranih u baraž zajedno s još dvije reprezentacije iz Lige nacija u sezoni 2020./2021.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar micelj
micelj
19:14 07.12.2020.

Jos jedno SP bez BiH..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije