I BiH i Hrvatska uspješne

Lihtenštajn u 35 minuta pao od BiH, Hrvatska bolja od Cipra

Hrvatska nogomet
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
04.09.2014.
u 22:44

U utakmici Hrvatska:Cipar ponovno je briljirao Mario Mandžukić koji ne prekida golgeterski niz

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je reprezentaciju Lihtenštajna s 3:0 u prijateljskom susretu koji se igrao na stadionu „Tušanj“ u Tuzli. Svi golovi rpostignuti su u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Vedad Ibišević u 1. i 13. minuti i Edin Džeko u 34. minuti. Izborniku BiH Safetu Sušiću utakmica protiv Lihtenštajna poslužila je kao provjera nogometaša uoči početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

A i Hrvatska se, nakon sloma protiv Meksikanaca u Recifeu, vratila na pobjedničku stazu. Suparnik je bio idealan za nabijanje samopouzdanja, 140. reprezentacija sa svjetske rang-liste, pa je nova era vatrenih rezultirala glatkom pobjedom. Središnje figure prvoga dijela bili su Andrej Kramarić i Alen Halilović. Rijekin napadač namjestio je finu prigodu Brozoviću u 12. minuti kada je Marcelo zatresao gredu, asistirao je Mandžukiću za pogodak i još nekoliko puta s desne strane prijetio Cipranima. Halilović je pak vukao kroz sredinu, radio slalome kroz ciparsku obranu, dva puta bio u situaciji zabiti, no nedostajalo je preciznosti u završnom udarcu. U 18. minuti probijena je ciparska obrana. Modrićev idealan pas izbacio je iz igre kompletnu zadnju liniju gostiju, Kramariću je preostalo samo poslati centaršut pred vrata, a Mandžukiću samo podmetnu nogu i zatresti mrežu gostiju. U 58. minuti Mandžukić je još jednom imao lagan posao. Vratar Ciprana odbio je loptu nakon udarca Kovačića, a Mario se s tri metra još jednom upisao u strijelce. Mandžo je sada sa 17 pogodaka peti strijelac u povijesti reprezentacije. Preskočio je Kranjčara sa 16, a ispred su Olić (19), Srna (21), Eduardo (29) i Šuker (45).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?