PREMIJER LIGA BIH

Bilbija razbio Velež u mostarskom derbiju i donio Zrinjskom veliku pobjedu

31.10.2020.
u 18:54

Tim Zrinjskog stigao je do uvjerljive pobjede protiv Veleža u mostarskom derbiju koji se odigrao u okviru 13. kola Premijer lige BiH, a konačni rezultat na stadionu Pod Bijelim brijegom je bio 3:1.

Prvu prigodu na meču imali su igrači Veleža. Radovac je primio loptu na nekih 25 metara, šutirao, ali lopta odlazi preko gola. Velež je novu prigodu imao preko Cvijanovića, no Brkić je obranio njegov udarac, također s distance.

U 15. minuti Zrinjski dolazi u vodstvo. Zeljković, novi reprezentativac BiH, srušio je Filipovića u svom kaznenom prostoru, može se reći potpuno bespotrebno jer je ranije imao kontrolu nad loptom, a sudija Peljto pokazao je na bijelu točku.

Bilbija je preuzeo odgovornost, poslao Bobića u jednu, a loptu u drugu stranu za vodstvo svog tima.

Brkić je u 32. minuti sjajno obranio udarac Anđušića koji je glavom pokušao nakon centaršuta Radovića s lijeve strane, što je ujedno bila i posljednja prilika u prvom poluvremenu.

Na samom početku drugog poluvremena Zrinjski postiže drugi gol. Ivančić je ubacio s desne strane, lopta je dugo letjela i na kraju došla do Bilbije, a napadač Plemića glavom majstorski pogađa i donosi veliko vodstvo svom timu.

Odmah na drugoj strani uzvratio je i Velež, a udarac Anđušića pogodio je prečku domaćeg gola.

U 58. minuti riješeno je pitanje pobjednika. Opet je najviši u skoku bio Bilbija, njegov udarac obranio je Bobić, no napadač Zrinjskog bio je najbrži na odbijenoj lopti i stigao je prije igrača Veleža do nje, nakon čega više nije bilo spasa za Velež.

Uslijedilo je razdoblje od 20 minuta u kojem se nije događalo ništa, a onda Velež u 81. minuti s bijele točke dolazi do gola. Čorluka je srušio Radovića, sudija Peljto pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je Mulić.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio, iako su oba tima imala nekoliko dobrih situacija, pa je pobjeda pripala igračima Zrinjskog koji su se na ovaj način iskupili navijačima za poraze od Olimpika i Željezničara.

Zrinjski - Velež 3:1 (Bilbija 3x, Mulić)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije