zrinjski

Bilbija u formi, ostali se traže

14.10.2018.
u 08:54

Zrinjski je jučer ugostio podgoričku Budućnost na prijateljskoj utakmici u Mostaru. Bila je to jedna prosječna utakmica, ali s obzirom na idealne vremenske uvjete za igru, samo 200-tinjak gledatelja na tribinama zvuči malo poražavajuće bez obzira što je riječ o prijateljskom susretu.

Igra ima više smisla

Oni koji su došli pratiti ovu utakmicu mogli su ponovno na djelu vidjeti majstora kakav je za bh. prilike Nemanja Bilbija. On je individualnom kvalitetom na višoj razini od svih ostalih igrača na terenu, ne pati se s loptom, svaku loptu obradi s lakoćom, fizički izgleda dobro, jednostavno, igra njegove momčad ima više smisla kad je lopta u njegovu posjedu. Slišković je u prvom susretu protiv Budućnosti izveo na teren postavu Brkić, Galić, Jakovljević, Jakovljević, Barišić, Stojkić, Čirjak, Rustemović, Filipović, Bilbija, Todorović i Jović. Za ovaj se sastav Zrinjskog otprilike može reći kako je to udarna postava. Ta postava nije baš oduševila igrom protiv Crnogoraca. Iznimka u igri prema naprijed bio je spomenuti Nemanja Bilbija. Bljeskove dobre igre pružili su i ostali navalni igrači Todorović, Jović i Filipović, ali oni ni jučer nisu igrali na svojoj razini. Pozitivna iznimka u obrambenom dijelu igre Zrinjskog još je stoperski par Jakovljević - Barišić te na boku Galić. Ostatak momčadi ne funkcionira najbolje.

Pogreška Brkića

Budućnost je povela u 40. minuti. Nakon lošeg ispucavanja vratara Brkića lopta dolazi do Bakića, koji prolazi po boku i asistira Raičeviću za gol. Brkić ima problema u igri s nogom, u tom segmentu igre je slab. Ipak, veći problem Zrinjski ima u veznom redu, posebno u prijenosu lopte. Zrinjski na tom dijelu terena trenutačno ne uspijeva naći rješenje. Plemići su izjednačili krajem prvog dijela, nakon akcije koju je počeo Todorović. On je dobro gurnuo loptu prema Bilbiji. Ovaj je dobro primio loptu i idealno je na drugoj vratnici poslužio Filipovića, koji je rutinski zabio. U nastavku se rezultat nije mijenjao. Do prvenstvenog susreta sa Željom plemići stignu popraviti formu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije