nakon teške bolesti

Bivši hrvatski reprezentativac preminuo u 52. godini

Ivica Galović/Pixsell
08.11.2017.
u 11:40

Hrvatski napadač karijeru je počeo u BSK-u, te je igrao u Hajduku, vinkovačkom Dinamu (današnjoj Cibaliji)...

Bivši hrvatski reprezentativac Josip Weber premunio je u 52. godini u Slavonskom Brodu nakon duge i teške bolesti. Dvije godine liječio je karcinom prostate. 

Hrvatski napadač karijeru je počeo u BSK-u, te je igrao u Hajduku, vinkovačkom Dinamu (današnjoj Cibaliji), Clubu Bruggeu i Anderlechtu. Imao je tri nastupa za Hrvatsku te 11 za belgijsku reprezentaciju. 

Tri sezone u nizu od 1991. do 1993. godine bio je najbolji strijelac belgijske lige, s Anderlechtom je igrao u Ligi prvaka. Josip Weber je nastupio u tri utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na turneji u Australiji, gdje je zabio jedan pogodak. Kasnije nije uspio izboriti standardno mjesto u hrvatskoj reprezentaciji, pa je za njega zanimanje pokazala Belgija. 

Fifa je Weberu dopustila prelazak u belgijsku reprezentaciju i već u prvom nastupu protiv Zambije zabio je pet pogodaka. S Belgijom je igrao na SP-u u SAD-u 1994. godine. Josip Weber rođen je 16. studenoga 1964. godine u Slavonskom Brodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije