Povratak reprezentaciji

Blaž Slišković: Naravno da me zanima posao izbornika BiH

Blaž Slišković
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
01.12.2014.
u 13:17

Nekadašnji izbornik BiH tako je postao legitiman kandidat za klupu Zmajeva, koje je vodio prije nekoliko godina s relativno dobrim uspjehom

Potpredsjednik Nogometnog Saveza BiH Ivan Beus, ispred Hercegovačko-neretvanske županije, čiji je predsjednik, za nasljednika Safeta Sušića kandidirao je Blaža Sliškovića, saznaje Goal.

Nekadašnji izbornik BiH tako je postao legitiman kandidat za klupu Zmajeva, koje je vodio prije nekoliko godina s relativno dobrim uspjehom.

U međuvremenu, Slišković je sazrio kao trener, te vjeruje da bi sada mogao uraditi mnogo bolji posao nego je to bio slučaj ranije.

“Naravno da me zanima posao izbornika, ali nisam želio da se moje ime spominje dok situacija s Vahom ne bude jasna. Sada, nakon što je ta opcija propala, postao sam i ja kandidat”, priznao je Baka.

Inače, komisija za izbor novog izbornika reprezentacije danas će početi razgovore s kandidatima za izbornika.

Preostali kandidati. osim Sliškovića su: Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Milovan Rajevac i Amar Osim.

Komisiju krovne kuće bh. nogometa čine: Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus, Denijal Pirić i Sead Kajtaz.

Predviđeno je da komisija razgovara sa svim kandidatima u Sarajevu u naredna dva ili tri dana te donese najbolje moguće rješenje./HMS/

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije