Nakon priprema u kupreškoj svježini i tišini, prvi pripremni susret rukometašica Gruda

"Bliski" susret s medvjedićem na treningu na Kupresu, humanitarna utakmica u Vitezu za Pedijatriju u Novoj Biloj

storyeditor/2023-08-20/grudeee.png
Foto: vl
21.08.2023.
u 15:08

Specifičan je način rada i djelovanja Hrvatskoga rukometnog kluba Grude. Grudske su rukometašice, 14 godina nakon utemeljenja kluba, sudjelovale u 15 humanitarnih akcija igrajući prigodne utakmice s kojih je prihod išao u korist ugroženih pojedinaca i raznih, mahom siromašnih ustanova, ne samo u općini Grude nego i Posušju, Grahovu, Širokom Brijegu te, ovaj put, u Vitezu, piše Večernji list BiH.

6. Festival rukometa

Nakon što je na inicijativu HRK Grude uspostavljena suradnja s Rukometnom akademijom Vitez, u tom srednjobosanskom gradu odigrana je međudržavna prijateljska utakmica između ŽRK Grude, osmerostrukoga prvaka BiH i peterostrukog osvajača ženskog rukometnog Kupa BiH, te Ženskoga rukometnog kluba Osijek, kluba prijatelja, koji je prihvatio doći u Vitez i odigrati susret s kojeg je sav prihod išao u korist Odjela pedijatrije Hrvatske bolnice "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj. Utakmica Osijeka i Gruda bila je i promidžbena, za popularizaciju ženskog rukometa u Vitezu. Također, polaznici Rukometne akademije Vitez odigrali su revijalnu utakmicu. Gledatelja je bilo oko 400, ali domaćin je prodao daleko više ulaznica, tako da je prihod bio dovoljan za planiranu kupnju uređaja za bolnicu. Rezultat je u ovoj humanitarnoj akciji najmanje važan, ali ipak recimo da su Osječanke slavile s 21:17 iako su samo minutu prije kraja vodile sa samo pogotkom razlike.

- Naše su djevojke došle u Vitez izravno s Kupresa, gdje su se prošloga tjedna pripremale, ali su isključivo radile na vježbama snage. Tek nakon povratka u Grude slijedi rad s loptom. Ovo nam je bila prva utakmica, dok su Osječanke odradile kompletne pripreme i odigrale niz utakmica protiv jakih mađarskih klubova. Naša ponajbolja igračica Teodora Petković nije ni ulazila u igru zbog ozljede, a nove igračice nisu još potpuno uigrane. Ipak, vidjeli smo da nove igračice, posebice Zahida Zajmović (zabila 4 gola), imaju velike mogućnosti. I Ana Petrović je nova, bila je malo u igri, a ipak je zabila šest pogodaka. Osječanke su puno spremnije. Njima prvenstvo počinje već 9. rujna, dok se u BiH ni ne zna kad će. Djevojke su se s Kupresa vratile kućama, a sad slijedi uigravanje i utakmice. Već na predstojećem 6. Festivalu rukometa u Grudama naše će djevojke igrati tri utakmice protiv Rudara (Pljevlja), Splita i Zrinjskog. Tu ćemo vidjeti koliko vrijedi naša ekipa i koliko je spremna i uigrana. Igrat ćemo još pripremnih susreta - rekao nam je predsjednik HRK Grude Zoran Trlin.

Uz hotel Adria sky, Gruđanke su na Kupresu proživljavale na treninzima razne "torture" kojima ih je "patila" trenerica Zlata Zubac, sve sa smiješkom i bez milosti i sve u cilju dobre pripremljenosti. Djevojke su sve izdržale, također sa smiješkom:

- Ali bilo je i "incidenata", ne baš bezopasnih - kaže Zubac.

- Nekad predvečer, nekad izjutra, na igralištu stotinjak metara od hotela znao se pojaviti simpatični medvjedić, koji je dolutao iz šume. Ma, nije on problem, problem bi bio da mu se pojavila mama medvjedica! Srećom, nismo je vidjeli - kaže Zlata Zubac uz objašnjenje:

- Ipak je ovo ovdje planina, nije nam baš bilo svejedno...

Na treninzima su bile: Martina Šumelj, Matea Šumelj, Ivana Alpeza, Gabrijela Rašić, Teodora Petković, Mia Lugonjić, Lea Bošnjak, Ina Džidić, Petra Sesar, Karla Lovrić, Marija Brakić, Zahida Zajmović, Ema Jareb, Lucija Vistorop i Ana Petrović.

Zlata Zubac radila je sama s djevojkama, ali prethodno su joj pomagali rukometni trener Mario Babić i trenerica Kornelija Rajković, koji će se opet priključiti igračicama nakon povratka u Grude. Ozračje je među djevojkama vrhunsko, bilo kad treniraju, bilo kad su slobodne. Šale nikad ne nedostaje, čak ni kad se pojavi opasni medvjedić...

Prijelazni rok traje

Inače, ljetos su Grude napustile neke rukometašice, među kojima i ona najbolja, Jovana Ilić, koja će karijeru nastaviti u Slovačkoj, u klubu Dunajska Streda, koji je, zapravo, klub slovačkih Mađara, jedan od vodećih u državi. Također, iz raznih razloga u grudskom "vječitom prvaku BiH" više nisu Crnogorka Milena Vujisić te Barbara Karačić.

- Tako je to kod nas. Jedne su otišle, druge došle, s time da još nije završio prijelazni rok. Možda se pojavi još koja nova djevojka u našim redovima - zagonetno je dodao predsjednik kluba Zoran Trlin.      

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije