Veliki igrač

Bogdan: Kapetan sam bio Schollu i Kahnu, bespogovorno su me slušali

Real Madrid's Luka Modric in action during the Audi Cup in Munich, Germany, 04 August 2015. Photo: Thomas Eisenhuth/dpa  - NO?WIRE?SERVICE -/DPA/PIXSELL
30.09.2015.
u 06:15

Srećko Bogdan rođen je 5. siječnja 1957. u Murskom Središću. Tijekom seniorske karijere igrao je za MTČ Čakovec, potom za Dinamo i Karlsruhe. Zanimljivo, bio je kapetan i plavih i Karlsruhea. Odigrao je 11 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije te dvije za Hrvatsku. Osvojio je zlato na MI u Splitu 1979. Kao trener vodio je omladinsku školu i juniore Karlsruhea, bio pomoćnik u seniorima Karlsruhea, a samostalno je vodio Mannheim, zaprešićki Inter, Segestu, Međimurje te Savski Marof, klub u kojem je i zaključio karijeru.

Dražen Ladić (802) i Marko Mlinarić (613) igrači su s najviše nastupa za Dinamo, a igrača na trećem mjestu mnogi bi teško pogodili. On je Srećko Bogdan, Međimurec koji je za plave nastupio čak 595 puta i pritom zabio 125 golova (igrao je sve, libera, ali i napadača i veznog). Legendarni Čeči u Dinamu je igrao od 1975. do 1985. godine, a ispričao nam je jednu anegdotu.

– Znate zašto je Dinamo 1982. osvojio naslov? Pa zato što sam ja te godine pauzirao zbog vojske – šali se Bogdan.

Narod se nije pitalo

Sa sjetom se sjeća tih vremena njegova Dinama, kada je Maksimir redovito bio pun...

Kompletnu priču čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?