rukomet

Bojan Ljubišić u drugom dijelu susreta “isključio” Ljubušake

03.05.2019.
u 07:50

Dva promjenjiva poluvremena i katastrofalnu završnicu utakmice protiv Borca m:tela odigrali su u prvoj finalnoj utakmici Kupa BiH rukometaši Izviđača CO. Samo sedam (!) pogodaka u nastavku postigao je Izviđač, kojeg je bodrilo više od 1000 navijača. Glavni akteri utakmice bili su vratari – odlični Josip Kvasić i u završnici fenomenalni Bojan Ljubišić na vratima gostiju.

Odlični Kvesić imao je 11 obrana plus tri sedmerca, a Ljubišić 12 plus dva sedmerca. Bez obzira na taj podatak, to kako je Izviđač izgubio utakmicu, trebalo bi proučavati.

Počeli silovito

Nakon vodstva od 15:13 poslije prvih trideset minuta, izviđač je krenuo silovito. Istina, Ljubišić je na samom početku skinuo zicer, međutim, zahvaljujući Kvesićevim obranama, nije se to odrazilo na rezultat jer Džono, pa Vukšić odličnim prolazom povisuju na 17:13. Kada je Džono u 35. pogodio za 18:13, mnogi su pomislili da je utakmica gotova. Nitko nije ni pomišljao da bi Izviđač u idućih 25 (!) minuta mogao postići još samo četiri gola, a tako je bilo. Kada je Kvesić u 40. minuti Unčaninu obranio sedmerac, drugom u nizu izvođača u redovima Borca, samopouzdanje je dodatno poraslo.

U tom razdoblju Borac smanjuje zaostatak na -3, međutim, Ivanović u 44. minuti diže na 20:16. S druge strane, gosti, odnosno Dakić, ponovno ne koriste sedmerac, umjesto okvira pogodio je gredu. Nakon time-outa Delić pogađa za 21:17, a odmah potom Unčanin u 47. minuti, smanjuje na 21:18. Pri tom rezultatu Delić ne koristi sedmerac, dok gosti, unatoč raspoloženom Kvesiću, pa i čvrstoj obrani, polako smanjuju jer u napadu nema svježine. Odlaskom Kaluđerovića, trener Mario Bjeliš ima igrača za obranu, ali za napad gdje treba maksimalna koncentracija u tim trenucima, nema svježe snage.

Uglavnom, Borac u 57. minuti izjednačuje na 21:21, ali u istoj minuti Maretić nakon desetominutne suše pogađa za novo vodstvo 22:21. Završnica je bila na strani gostiju, nakon poravnanja Dakić u 58. minuti postiže pobjedonosni pogodak, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

Jedan gol nije prednost

Utakmica je počela vodstvom gostiju od 0:2 već u drugoj minuti, međutim, Izviđač je tu prednost pogotkom kapetana Čuture već u petoj minuti anulirao. Gosti su još jednom poveli s dva pogotka razlike - 5:7 u 14. minuti, međutim, skauti su do kraja bili bolji i uspjeli prvu dionicu riješiti u svoju korist - 15:13. Nastavak je, u najmanju ruku, bio čudan. Najbolji strijelci Alilović i Džono kod domaćih po četiri, a Rađenović i Dakić po šest kod gostiju. Nije jedan pogodak za Izviđač CO rezultat koji u uzvratu u Banjoj Luci ne mogu dostići, no jasno je kako se jednomjesečno neigranje utakmica, odlazak Kaluđerovića, pa ozljeda mladog Kosa, koji je mogao odmoriti razigravače, odrazio na ekipu. Sada je na treneru Bjelišu veliki posao vratiti ekipu iz ponora i pokušati Borcu uzvratiti istom mjerom.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije