NA PRVOM 'SUDARU'

Boksačka legenda otkriva: 'Tyson mi je želio otkinuti glavu'

NordPhoto/PIXSELL
05.12.2019.
u 19:35

Kada smo se prvi put sreli Mike je bio fin dečko. Odveo me u sobu i pokazao poteze koje nikada nisam vidio - rekao Lewis

Dvije boksačke legende Britanac Lennox Lewis i Amerikanac Mike Tyson samo su se jednom međusobno borile. Taj se spektakl održao 8. lipnja 2002. godine u Pyramid Areni u Memphisu.

U osmoj rundi je Lewis je nokautom pobijedio Tysona, kojem je to bila posljednja borba za svjetski naslov. Čelični Mike je do kraja karijere imao još tri borbe, a dvije je izgubio.

No prije nego što su ih karijere dovele do njihove borbe za naslov u Memphisu, Lewis i Tyson znali su u mlađim danima međusobno trenirati. 

- Osvojio sam juniorski SP u Dominikanskoj Republici. Amerikanci su mi tada rekli da se nisam borio s najboljim, jer jedan momak i njegov menadžer ne vole raditi planove - rekao je Lennox Lewis te otkrio kakav je bio prvi susret s Mikeom Tysonom:

- Kada smo se prvi put sreli Mike je bio fin dečko. Odveo me u sobu i pokazao poteze koje nikada nisam vidio. Na prvom treningu, kada je gong odjeknuo u dvorani, Tyson je navalio na mene kao da me želi ubiti. Pokušao sam kopirati potez Muhammada Alija i držao se daleko od Mikeova moćnog udarca. Prva dva dana bila su žestoka, ali trećeg dana bio sam bolji od njega.

Za Lennoxa Lewisa to je bilo veliko iskustvo, a i sam se uvjerio u moć koju je imao Mike Tyson.

- Sparirali smo nekoliko dana, a kasnije je bilo mnogo lakše. U jednom trenutku Tyson me više nije jurio pa je spustio ruke. Nekoliko puta sam ga snažno udario, a onda sam čuo: 'Mike, nemoj to raditi, jednog dana ćeš se s njim boriti' - sjetio se Lewis riječi Tysonova trenera Cusa D'Amata, te nastavio: 

- Okrenuo sam se i vidio Cusa kako govori. Njegove riječi uvijek su mi odjekivale u ušima. Hoćemo li se ikada međusobno boriti? Cus D'Amato kaže da hoćemo!

Tysonov trener bio je u pravu. Dvadeset godina kasnije Lennox Lewis i Mike Tyson našli su se u ringu, a Britanac je pobijedio - nokautom!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije