Premijer liga BiH

Borac svladao Zrinjski, Stojan Vranješ Banjolučane približio tituli

Klix.ba
11.05.2021.
u 21:59

Banjolučani su golovima Stojana Vranješa napravili dobar posao u borbi za titulu, a u prilog im ide i to što je Sarajevo nešto ranije remiziralo sa Slobodom (0:0).

Od početka utakmice vidjelo se da će gledatelji putem malih ekrana uživati u dobroj utakmici, a na gol se čekalo samo 15 minuta. Nakon kornera, lopta stiže do Vranješa, a iskusni kapetan i veznjak domaćeg tima pogađa za 1:0, piše Sportsport.ba.

Zrinjski se brzo pridigao i samo sedam minuta kasnije stigao do 1:1. Juranović je prošao pored obrane Borca i na kraju matira rezervnog golman Lakića (Pavlović nije branio) za 1:1.

Pet minuta prije odlaska na odmor Vranješ proigrava Melega, ovaj pogađa stativu iz povoljne situacije, a na drugoj strani Tičinović nije kaznio Borac, pošto šutira ravno u Lazića.

Međutim, novi gol već u 42. minuti. Opet Vranješ, njegov 14. gol, ovaj put nakon što ga je proigrao Ćorić. Vranješ je lagano riješio situaciju jedan na jedan s Varvodićem.

Na otvaranju drugog dijela velika šansa za Melega, ali Varvodić spašava Plemiće, a na drugoj strani Lakić briljantno brani udarac Bilbije. Zatim Moraitis iz teške pozicije šutira preko gola Mostaraca na centaršut Vranješa.

Tresao se okvir domaćeg gola u 62. minuti nakon što je Bilbija šutirao glavom. Veliku šansu ne koristi Todorović, pa ostaje 2:1 za Borac.

Banjolučani ostaju prvi i u posljednja tri kola ulaze s dva boda prednosti u odnosu na Sarajevo, a za vikend gostuju Željezničaru na Grbavici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije