Rukomet

Boras postigla 17 pogodaka na utakmici

04.03.2016.
u 07:17

Braniteljice kupa, rukometašice Gruda Autoherca i Bihaća, uvjerljivim pobjedama već u prvim četvrtfinalnim utakmicama, praktično su osigurale polufinale kupa. Na dobrom putu da to učini bilo je i tuzlansko Jedinstvo, dok je Izviđač Autotransport nesmotrenom završnicom ostavio otvoreno pitanje pobjednika. Grude su bile prejake za Katarinu i u Mostaru, o čemu svjedoči 37:14 (19:7), za gošće. Maja Knezović predvodila je domaće s 5 pogodaka, dok je Anita Azinović bila najučinkovitija u redovima Gruđanki sa 7 pogodaka. Visoki poraz pretrpio je i drugi mostarski klub Zrinjski, koji je poražen od Bihaća 18:28. Velikih 7 pogodaka prednosti, 31:24, ostvario je Izviđač protiv Ilidže. Međutim, s obzirom na snagu gošći, domaće mogu žaliti što su u nesmotrenoj završnici, pri vodstvu 31:22 u 58. minuti, a imale su i loptu, dopustile gošćama smanjenje za dva pogodaka.

Blistala je Marija Boras koja je postigla čak 17 pogodaka. Rezultati četvrtfinala kupa: Katarina – Grude 14:37, Zrinjski – Bihać 18:28, Izviđača – Ilidža 31:24, Jedinstvo – Krivaja 30:21. (dmu)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije