ODLAZAK VELIKOG ČOVJEKA

Brojne reakcije na smrt Ivice Osima: Legenda živi vječno...

osim
01.05.2022.
u 17:52

Legenda bh. nogometa Ivica Osim preminuo je danas u 81. godini života, a reagirale su brojni domaći i strani igrači te klubovi, ali i druge poznate osobe.

Oglasili su se iz Nogometnog saveza BiH, zatim iz grčkog Panathinaikosa čiji je trener bio od 1992. do 1994. godine, iatim iz FK Partizan, a oglasili su se i iz Šturma, kluba u kojem je Ivica također postao legenda.

Nekadašnji legendarni nogometaš, kasnije i sportski direktor Partizana, a danas prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije – Nenad Bjeković, teško je podnio vijest o smrti Ivice Osima.

"Jaoooo, nemojte mi to govoriti...", rekao je na početku telefonskog razgovora s novinarima Telegrafa trenutno prvi čovjek Fudbalskog saveza Srbije pa nastavio:

"U šoku sam potpunom, ne znam ni što da vam kažem, nisam očekivao, teško mi je povjerovati. Upućen sam da se borio, da mu nije bilo lako, ali sam nekako vjerovao da će pregurati, mnogo mi je teško i žao. Ivica Osim je jedan od najboljih trenera koje su ovi prostori iznjedrili, bio je i fantastičan nogometaš, kao i ličnost koja se rijetko rađa. Bio je kompletna ličnost, ponosan sam što smo surađivali u Partizanu i, prije svega, što mi je bio prijatelj. Izuzetno sam potresen.", kazao je.

Oglasila se i najbolja bh. košarkašica u povjesti Razija Mujanović.

"Počivaj u miru dragi Ivice! Najveći nogometni znalac u regiji. Legenda živi vječno", napisala je na svom Facebook profilu.

Proslavljeni sarajevski glumac Branko Đurić Đuro oprostio se od Osima uz poruku da je to najveći gospodin grada Sarajeva.
"Zbogom Šefe! Putuj mirno, najveći gospodine moga grada!", napisao je Đuro.

Oglasio se i bh. borac Denis Stojnić koji je u djetinjstvu jedno vrijeme i živio kod Osima.

"Bila mi je čast poznavati Vas, a uz to sve i doživjeti da prisustvujete mom meču, a nikada niti jednom meču borilačkih vještina niste prisustvovali... Svaki put kada bih imao meč zvali ste vi i vaša supruga Asima, moga oca Zdravka Stojnića, da čestitate ili da kažete da ste gledali i navijali. Nikad neću zaboraviti moje golmanske dane, kad sam trenirao u Sturm Grazu i živio u vašoj kući, to je za mene bila velika čast. Hvala Vam velika ljudska veličino, nedostajat ćete mnogo ovom gradu i državi. Vašim odlaskom ostat će velika praznina u srcima mnogih... Počivajte u miru i neka vama je laka zemlja bosanska!", napisao je Stojnić, prenosi Klix. 

Oglasio se i pjevač Dino Merlin koji je napisao: "Babo nam je ost'o Švabo" te ispod Ivica Osim 1941-2022.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije