Novac i 720 bodova

Čilić na US Openu zaradio gotovo milijun i 400 tisuća maraka

Marin Cilic of Croatia plays a shot to Robin Haase of the Netherlands during their men's singles match at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, France, May 26, 2015.    REUTERS/Vincent Kessler
Reuters/PIXSELL
14.09.2015.
u 06:15

Dao sam koliko sam mogao i ponosan sam na sebe iako će mnogi reći da sam se osramotio – kazao je naš tenisač

On je poput morskog psa. Čim osjeti krv, on vas pojede – kazao je za Novaka Đokovića Goran Ivanišević, trener Marina Čilića, uoči dvoboja svog pulena s prvim tenisačem svijeta.

I tako je i bilo u polufinalu US Opena, Novak nije puno mario za Marinove probleme s gležnjem – a i zašto bi – cijeli meč odigrao je na vrhunskoj razini i suparniku prepustio samo tri gema – 6:0, 6:1, 6:2. Najuvjerljivija je to pobjeda u polufinalima Grand Slam turnira u tzv. Open eri (od 1968.). A to znači da je i Čilić postao negativni rekorder, doživio je najuvjerljiviji poraz. Drugi najlošiji u toj kategoriji je Rafael Nadal koji je također na US Openu 2009. izgubio od Juana Martina del Potra sa 2:6, 2:6, 2:6. Nakon meča Novak je uzeo u zaštitu Marina: – Za one koji ne znaju ili nisu zamijetili, želim reći da je Marin imao problema s desnim gležnjem i to se vidjelo u njegovu kretanju. Bio je dovoljno hrabar da izađe i odigra meč. Zbog toga mu aplaudiram – kazao je Đoković koji se ove godine prvi put u karijeri plasirao u sva četiri Grand Slam finala u sezoni.

– Za mene je čudo što je uopće igrao i protiv Tsonge jer dan ranije nije trenirao, a zglob mu je bio natečen. Moram biti ponosan na njegov trud, čak se nijednom nije ni požalio na bol u stopalu – prisnažio je Goran Ivanišević.

Čilić je ipak istaknuo da je zadovoljan postignutim na US Openu. I to ne samo zbog osvojenih 720 bodova i zarađenih 805.000 USD (1,388.232. KM).

– Ovo je turnir na kojem igram najbolje. Nisam imao sreće što sam izvrnuo zglob, ali čak i da sam bio potpuno spreman, protiv Novaka bih teško prošao. On je bio maksimalno fokusiran. Odigrao je sjajno. Odlazim s ovog turnira s vrlo pozitivnim mislima. Novakova igra mi ne odgovara, dobro me poznaje, reternira ekstremno dobro i vraća mnogo loptica. Dao sam koliko sam mogao i ponosan sam na sebe iako će mnogi reći da sam se osramotio – zaključio je Čilić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije