Desetogodišnji Ivan Biletić

Čim je mogao na teren, počeo je igrati tenis

21.04.2016.
u 11:00

Ivan Biletić, desetogodišnjak iz mjesta Gromiljak, u općini Kiseljak, pobjednik je otvorenog prvenstva u tenisu u kategoriji dječaka do deset godina koje je nedavno održano u Mostaru.

Uvjerljiv u finalu

Turnir “Mostar Open”, čiji je organizator bio Teniski klub Mostar, okupio je najbolje tenisače iz BiH. U dobnoj skupini dječaka do deset godina slavio je Ivan Biletić, Kiseljačanin, koji je u finalu bio bolji od Ajnura Rizvića iz Sarajeva pobijedivši uvjerljivim rezultatom 9:5.

Ivan, koji se u rodni Gromiljak i Kiseljak vratio s naslovom prvaka BiH u svojoj dobnoj skupini, odrastao je uz tenis. Potvrdio nam je to njegov otac Robert Biletić, inače predsjednik TK Elliptic u BiH, poznatog po organizaciji Turnira “Kiseljak Open” koji se već nekoliko godina igra po pravilima Međunarodne teniske asocijacije (IFF) te boduje za ATP ljestvicu.

Inače, zbog spomenutog sportskog događaja, malo mjesto Gromiljak u Kiseljaku upisano je u kalendare tenisača iz cijeloga svijeta, zbog čijeg dolaska Gromiljak svake godine postaje “svijet u malom”.

Svakodnevne pohvale

Uz turnir i terene Kluba Elliptic odrastao je Ivan Biletić koji tenis igra doslovno od malih nogu.

- Čim je mogao na teren, Ivan je počeo igrati tenis, kaže njegov otac Robert.

Obitelj mladoga, ali iznimno uspješnog tenisača Ivana Biletića sretna je jer on uspijeva uskladiti školske sa sportskim obvezama. Otkako se vratio s turnira u Mostaru, Ivanu svakodnevno stižu čestitke i pohvale s različitih adresa, počevši od Osnovne škole “Gromiljak” koju pohađa. I uz sve obveze u školi i na terenu, Ivan uspijeva pronaći vremena za igru s bratom Petrom i svojim vršnjacima. Uz tenisačku obitelj Biletić, bijeli će sport u Kiseljaku, bez sumnje, imati blistavu budućnost. Mladi Ivan Biletić svojim primjerom potvrđuje i kako se u malim mjestima, kao što je Kiseljak, uz trud i rad, može do vrhunskih rezultata.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije