"trener svih trenera"

Ćiro Blažević: U Prosinečkom vidim sebe, ponosan sam na njega

Miroslav Ćiro Blažević
Marko Mrkonjić/PIXSELL
12.03.2019.
u 11:48

"Nedavno sam razgovarao s Robertom Prosinečkim i tako sam bio ponosan na njega, jer sam u njemu vidio sebe. Pun je samopouzdanja. To je važno, kao i to da tu vjeru iskomunicira s igračima", ističe Ćiro

Miroslav Ćiro Blažević, poznatiji kao trener svih trenera, s Hrvatskom je 1998. godine osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu, a potom su ga prošle godine Vatreni nadmašili srebrom. Ćiro kaže za Klix.ba da se Hrvatska može, unatoč lošijim igrama u Ligi nacija, vratiti na razinu iz Rusije.

"Mnogi misle da je grupa lagana, ali nema danas slabog protivnika. Toga je svjestan i Zlatko Dalić te će on to iskomunicirati sa svojim igračima. Mi možemo proći i biti na velikom natjecanju kakvo je Europsko prvenstvo. Međutim, u utakmice se mora ući ozbiljno i odgovorno. Koncentrat talenta u hrvatskoj reprezentaciji je evidentan. Nikada ne bismo mogli biti viceprvaci svijeta da nismo to što ja stalno propagiram da jesmo", pojasnio je Blažević.

S druge strane, Ćiro smatra da BiH ima znatno težu kvalifikacijsku grupu za Europsko prvenstvo.

"Nedavno sam razgovarao s Robertom Prosinečkim i tako sam bio ponosan na njega, jer sam u njemu vidio sebe. Pun je samopouzdanja. To je važno, kao i to da tu vjeru iskomunicira s igračima. Kada izađeš na teren bez kompleksa, onda nema problema. To karakterizira naše igrače i ne vjerujem da će biti impresionirani bilo kakvim protivnikom, odigrat će svoje. Zato sam sklon vjerovati optimizmu kod Prosinečkog koji mi je rekao 'šefe, proći ćemo'", ističe Ćiro koji se potom osvrnuo na pojedine kritičare koji su smatrali da je BiH imala dosta sreće u Ligi nacija.

"Ako traže sreću, neka igraju loto. Sreća je faktor koji hvataš ako si spreman. Neće sreća sama doći ako neko sjedi u kafiću, pije, puši i govori kako je nema. Sreća je jedan fenomen koji nije privilegiran da će nekome doći. Moraš sve učinit da sreća tebi dođe", u svom stilu je prokomentirao uz nekoliko njemu svojstvenih psovki.

Igrač o kojem se mnogo pisalo posljednjih mjeseci je Ognjen Vranješ. On se na kraju zbog brojnih skandala nije našao na popisu izbornika Prosinečkog.

"Znam sve pojedinosti, ali ne bih se puno u to upuštao. Ja bih tu drugačije reagirao. Današnja mladost je sklona tome da napravi neke greške, a da nije ni svjesna njih. Međutim, bilo je to vrlo nezgodno i osjetljivo za naše podneblje i vjerojatno to ne bi moglo proći kroz pedagoški način, jer bi publika negodovala. U svakom slučaju ja bih drugačije postupio od Prosinečkog. Točnije, probao bih ga zadržati, ali da on napravi jednu reakciju i da kaže "bio sam budala, mlad" i slično. E, to se očekivalo i onda bi bilo sve lakše. Najprije bih s njim obavio razgovor, ali vjerojatno je Prosinečki to i pokušao, a nije prošlo. Na kraju mogu reći, koga nema, bez njega se može", kazao je Ćiro.

Blažević se za Klix osvrnuo na neke iznenađujuće rezultate u prve četiri utakmice osmine finala Lige prvaka.

"Velikani su skloni vjerovati kako su oni velikani. Tako u jednoj utakmici s manje renomiranim protivnikom ili slabijim uđu sa stanovitom sigurnošću, a to je uvijek hendikep koji se obije o glavu. Nisu svoje protivnike shvatili ozbiljno i zato su ispali Real, PSG, Roma..." kazao je Blažević. Dodao je kako je za njega najbolji igrač svih vremena s ovih prostora Safet Sušić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?