Balkanska liga

Ćiro: Vrijeme je za regionalnu ligu, a najveći klub ovih prostora je Zvezda

ciro
Pixsell
11.12.2016.
u 21:45

Ideja regionalne lige je odlična. Buduća regionalna liga bi mogla na mnoge pozitivno utjecati, pa čak i na one buntovnike da se što prije prilagode novim uvjetima nogometnog tržišta, rekao je za Politiku Ćiro Blažević pa dodao:

"Iskreno, bio sam protiv ovakve lige, jer sam smatrao da bi to izazvalo primitivne ispade. Ali, sada vidim da je sazrelo da takav nogometni projekt ponovno zaživi i da kao nekada na terenu vidimo klubove kao što su Zvezda, Dinamo, Partizan, Hajduk, Sarajevo, Velež, Vardar..."

"Mi koji smo iz tog doba, bili bismo sretni da ponovno gledamo te momčadi. Moja generacija je generacija nostalgičara, a iskreno vjerujem da bi i današnja omladina to prihvatila. Jer, treba imati u vidu, da samo konkurencija donosi kvalitetu. U takvoj ligi, koja bi bila međunarodna, mladi bi imali veliku mogućnost dokazivanja. Sa druge strane, i klubovi bi bili u plusu. Jednostavno, vjerujem da nitko tom ligom ne bi izgubio. Ne treba zaboraviti da se najveći talenti rađaju na ovim našim prostorima."

Otkrio je Ćiro i tko je za njega najveći klub na ovim prostorima.

"To je oduvijek bilo delikatno pitanje. Ovi moji će mi zamjeriti, ali Zvezda je bila i prvak Europe i svijeta. Kad pogledaš rezultat, da nije bilo mene, oni bi i dalje vladali."

Za kraj je prokomentirao aktualno stanje u regiji.

"Naš najveći problem je što tu talentiranu djecu ne možemo nikako zadržati, pred žestokim naletima bogatijih klubova. Hrvatska je uspjela napraviti dobru reprezentaciju i da to donekle naplatiti. Često se pitam zašto to nije napravila i Srbija kada se zna kakve sve igrače ima", zaključio je Ćiro.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije