Premijer lige Engleske

City slavio u derbiju protiv anemičnog Uniteda

06.11.2021.
u 15:47

Manchester United i Manchester City odigrali su danas na Old Traffordu derbi utakmicu 11. kola Premijer lige Engleske, a krajnji rezultat je bio 0-2.

Utakmica je počela pritiskom domaćih , koji su u trećoj minuti imali šansu koju nije iskoristio Maguire.

Kazna je stigla u 7. minuti kada je, nakon prve opasne akcije i centaršuta gostiju, loše intervenisao debitant Bailly, koji je izbliza prevario vlastitog golmana za 0:1.

Gosti su držali inicijativu većinu poluvremena, a United je svoje šanse tražio iz kontranapada. Najbolju priliku United je imao preko Ronalda koji je u 26. minuti imao sjajnu priliku iz voleja, koju je odbranio Ederson.

I jedan i drugi tim su imali nekoliko šansi da dođu do pogotka do kraja poluvremena, ali su gosti ponovo bili spretniji i udvostručili vodstvo u posljednjoj minuti regularnog dijela. Cancelo je centrirao sa vrha šesnaesterca, lopta je pala u peterac, a Bernardo Silva je skrenuo loptu u gol, iako je golu kumovala očajna reakcija Davida De Gee, koji je, čini se, mogao mnogo bolje intervenisati, ali i Shawa koji je samo pogledom ispratio loptu, iako se nalazio blizu i mogao je intervenisati.

2:0 je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom je ritam dosta pao, a na terenu nije bilo velikih šansi za postizanje pogodaka. Gosti su imali inicijativu i pokušavali rezultat staviti vam dometa Cevenih Đavola, dok domaći sicu uspijevali pronaći rješenje za disciplinovanu igru Cityja.

Prvu pravu priliku u drugom dijelu vidjeli smo u 81. minutu kada se Foden sjurio u šesnaesterac Uniteda i udarcem iskosa pogodio stativu.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, te je meč završen rezultatom 0:2.

Građani su trenutno drugi na tabeli sa 23 boda iz 11 utakmica dok je United peti sa 17 bodova.

Premier league – 11. kolo:

Manchester United 0-2 Manchester City (Bailly a.g, Bernardo)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije