Ivo Pinto, igrač Dinama ostvario snove

CR 7 pravi je nogometni stroj, mlađima uvijek želi pomoći

Soccer - UEFA Europa League - Group D - Celtic v Dinamo Zagreb - Celtic ParkCeltic's Alexandar Tonev (right) and Dinamo Zagreb's Ivo Pinto battle for the ball during the UEFA Europa League match at Celtic Park, Glasgow.Danny Lawson Photo: Press Associatio
Foto: Press Association/PIXSELL
17.10.2014.
u 10:30
Prepun lijepih dojmova vratio se Dinamov branič Ivo Pinto iz Norveške gdje je s reprezentacijom Portugala osvojio tri vrijedna boda u kvalifikacijama za EP. Pinto nije igrao, ali to ne umanjuje njegovo zadovoljstvo.
– Bilo je fantastično, dječački su mi snovi ostvareni, bio sam prvi put dio portugalske reprezentacije. Iako sam dosad igrao za mlade selekcije svoje zemlje, ovo je ipak nešto posebno. Stariji i iskusniji igrači sjajno su me prihvatili – rekao je Pinto nakon povratka u Zagreb, piše Večernji list.
Jesu li nacionalni naboj i domoljublje posebno izraženi u portugalskoj vrsti?
– Osjeća se ponos u svakom kutku svlačionice, valjda je tako u svakoj reprezentaciji. A fascinantna je potpora navijača koju smo imali na svakom koraku, na pripremama u Portugalu, pa na putovanjima, u zračnim lukama... I kad vidite koliko je ljudima stalo do reprezentacije, onda morate dati maksimum.
Što vam je izbornik Fernando Santos rekao na rastanku?
- Pohvalio me, rekao mi je da sam dobro radio, da nastavim tako, te da će i dalje pratiti moje igre.
Proveli ste nekoliko dana s Cristianom Ronaldom, kakav je dojam ostavio na vas?
– Cristiano je sjajan dečko! Pravi je nogometni stroj, za njega nema nikakvih nogometnih tajni i za mene je uvjerljivo najbolji svjetski igrač. Ne mislim to samo zato što je Portugalac, doista sam oduševljen njegovim nogometom. Vrlo je ljubazan, uvijek ima vremena za suigrače, posebno za mlađe, kojima želi pomoći na svakom koraku. Često smo razgovarali, u hotelu i na treningu, izvan terena je opušten, ali na travnjaku je prava zvijer! I opet nam je donio pobjedu...
Pred Dinamom su iznimno važne utakmice. Jeste li se već navikli na to da u Maksimiru barem jednom mjesečno igrate “biti ili ne biti” utakmicu, smeta li vam taj pritisak?
- U svakom velikom klubu postoji pritisak. I to je dobro, barem za mene. Taj me pritisak još više koncentrira i motivira, daje mi dodatnu snagu. Znam da ima igrača kojima to ne odgovara i koji su ponekad sputani pritiskom. No, to nije slučaj kod mene, prihvatio sam to kao sastavni dio života nogometnog profesionalca i taj mi je pritisak pozitivan.
Zašto Dinamo toliko oscilira iz utakmice u utakmicu?
– Ne slažem se s vama. Nakon što nas je Aalborg šokantno izbacio iz natjecanja, stabilizirali smo se i igramo sve bolje. Jasno je da ne možemo u svakoj utakmici igrati najbolje, niti možemo baš svakoga pobijediti, ali u zadnja smo se dva mjeseca uigrali i igramo znatno bolje nego prije.
Ipak, u Glasgowu ste ostali praznih ruku?
- Izgubili smo, ali bili smo bolji, pa nadigrali smo Celtic u drugom poluvremenu! Na žalost, nismo zabili gol.
U Salzburgu za nekoliko dana Dinamo igra važnu utakmicu u Europskoj ligi. Što možemo očekivati?
– Bit će to velika utakmica! Nadam se da ćemo igrati dobro kao u Glasgowu, ali i zabiti nekoliko golova!
Ma odigrajte loše, ali – pobijedite!
– Ha-ha-ha, to bih odmah potpisao, ali siguran sam da ćemo dobro igrati u toj utakmici, moći ćete se ponositi nama!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije