briljantna večer

Čudesni Bogdanović tricom uz zvuk sirene srušio Buckse!

Foto: Rob Gray/REUTERS/PIXSELL
1/2
09.11.2019.
u 09:22

Nakon što je u pobjedi nad Philadelphijom zabio 20 poena, najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović ponovno je imao briljantnu večer. Ovog puta srušio je snažne Milwaukee Buckse postigavši čudesna 33 poena, no ono što je zapalilo Vivint Smart Home Arenu u Salt Lake Cityju je nevjerojatna trica za pobjedu u zadnjim stotinkama.

U play-off atmosferi Babo je nosio Jazzere na svojim leđima. Sjajnu predstavu zaokružio je košem uz zvuk sirene kojom je Utah stigao do šeste pobjede čime drži visoko četvrto mjesto Zapadne konferencije, piše 24sata.hr. 

U trećoj četvrtini je u jednom periodu zabio 13 poena zaredom i kada su Bucksi došli na samo četiri poena minusa, vratio ih je u dvoznamenkasti zaostatak.

U samoj završnici Khris Middleton je s dva slobodna bacanja poravnao rezultat na 100-100, a onda je uslijedio Babin show.

Prvo je 2,3 sekunde prije kraja Donovan Mitchell u prodoru izgubio loptu i Bucksi su dobili napad za pobjedu. Međutim, pogriješili su kod izvođenja, Middleton je udvojen i napravio je korake...

Do kraja je ostalo 1,3 sekunde, lopta je došla do Bogdanovića koji je s krila ubacio tricu sa sirenom za pobjedu.

Bila je to kruna briljantne večeri u kojoj je za 38 minuta ubacio 33 poena (4/9 za dva, 5/10 za tri, 10/10 slobodna) i tome dodao pet skokova. Pored njega istaknuli su se Conley s 20 poena te Mitchell koji je zabio jedan manje.

Najbolji kod Bucksa bio je Giannis s 30 poena i 12 sokova te Middleton s 26 poena i 11 skokova.

Od ostalih utakmica, valja izdvojiti pobjedu Denvera protiv Philadelphije 100-97, a ključan potez djelo je Nikole Jokića (26 poena, 10 skokova) koji je 1,2 sekunde prije kraja pogodio težak šut. Sixerse, koji su igrali bez Simmonsa, predvodio je Embiid s 19 poena i 15 skokova.

Čudesni Damian Lillard postigao je nevjerojatnih 60 koševa za Portland, no ni to nije bilo dovoljno za pobjedu nad Brooklyn Netsima. Srušio je rekord karijere, ali Netsi su na kraju slavili 119-115.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije