SVE SE ZNA

Dalić donio najtežu odluku: Evo tko je otpao s popisa putnika za Rusiju

Reuters/Pixsell
04.06.2018.
u 13:34

Hrvatski reprezentativci do četvrtka će trenirati u Rijeci na Rujevici, a tada se sele u Osijek gdje ih u petak očekuje prijateljska utakmica protiv Senegala

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić riješio je i posljednju dvojbu te priopćio koja 23 igrača putuju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

– To mi je najteža odluka, žao mi je, ali jedan igrač mora otpasti. Prvo ću reći igračima, a onda i medijima – najavio je Dalić nakon Brazila. I dok se čekao Dalić, HNS je na Twitteru objavio da je otpao Matej Mitrović.

Foto: Twitter

– Od prvog dana govorio sam da je jedan stoper viška i pritom sam ostao. Ako se dogodi neka ozljeda, Mitrović će se vratiti – rekao je Dalić pa dodao:

– Pun sam vjere u svoje igrače i što god da se dogodi, bit ću odgovoran. Miran sam, koncentriran i staložen.

Izbornik je ponovno komentirao Brazil. 

– Biti dobar jedno poluvrijeme nije dovoljno. No, treba istaknuti da su igrači bili umorni zbog vremena. Igrali su visoki presing i zbog toga je došlo do umora. Pa i zbog protivnika je došlo do toga.

Okrećemo se Senegalu.

– Njemu ćemo se posvetiti kao Nigeriji, koja nam je najvažnija.

Mandžukić?

– Mandžukić će danas biti na treningu. Moje je da igrač ne igra ako ima nekih problema. Ne želim riskirati da ga izgubim u prijateljskim utakmicama.

Lijevi bek?

– Sigurno će Strinić i Pivarić dobiti priliku protiv Senegala. Vida protiv Argentine na lijevom beku? Naravno da će tada biti minus u fazi napada. No, svi znamo da se Messi izvlači desno i zato sam morao probati tu mogućnost. Tko će igrati na lijevom beku mnogo ovisi o tome hoćemo li dobiti Nigeriju – zaključio je Dalić.

Hrvatski reprezentativci do četvrtka će trenirati u Rijeci na Rujevici, a tada se sele u Osijek gdje ih u petak očekuje prijateljska utakmica protiv Senegala. Reprezentacija u Rusiju putuje 11. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije