najavili brazil

Dalić najavio iznenađenje za Brazil! Modrić otkrio kako ispuniti cilj na SP-u

02.06.2018.
u 19:00

- Moja očekivanja od SP-a su velika, dosta je tih razočaranja, da od 1998. nismo prošli grupu. Vjerujem da smo dosta kvalitetni da ostvarimo taj prvi cilj, prolazak skupine - kaže Modrić

Hrvatsku u nedjelju od 16 sati na Anfieldu očekuje prijateljska utakmica protiv Brazila. Uoči tog dvoboja pred novinare su stali kapetan Luka Modrić te izbornik Zlatko Dalić. 

- Lijepo je ponovo doći na ovaj kultni stadion, jako se veselim utakmici. Vjerujem da će biti super utakmica - započeo je Modrić pa nastavio: - Brazil ima fenomenalnu ekipu, u sredini su vrlo jaki i čvrsti, s Casemirom i Fernandinhom imaju tu čvrstinu, stabilnost koja im je falila. Lakše je napadačima sada igrati kada znaju tko im čuva leđa.

Osvrnuo se Luka ponovno i na odlazak Zidanea iz Reala.

- Mogu reći da mi je bilo veliko iznenađenje kada nam je priopćio da odlazi. Želio bih mu se zahvaliti za sve što je učinio u dvije i pol godine. I želim mu sve najbolje u karijeri.
 

- Ostao sam nekoliko dana u Madridu, odmorio se s obitelji. Igrače znam, polako se navikavam i na izbornikove ideje. To je zasad sve funkcioniralo, vjerujem da će tako biti i dalje.

Vratio se opet na temu reprezentacije.

- Moja očekivanja od SP-a su velika, dosta je tih razočaranja, da od 1998. nismo prošli grupu. Vjerujem da smo dosta kvalitetni da ostvarimo taj prvi cilj, prolazak skupine.

- Ako stvorimo dobru atmosferu, zajedništvo, onda ćemo taj cilj sigurno ostvariti.

U Brazilu su mu suigrači iz Reala.

- Sa Casemirom i Marcelom imam fenomenalan odnos, pogotovo s Marcelom s kojim imam sjajan odnos, obiteljski smo prijatelji.

- Na otvaranju SP-a 2014. odigrali smo jako dobru utakmicu, dokazali da se možemo nositi s Brazilom. Nažalost, bilo je tad nekih detalja koji nisu direktno vezani s igrom, a presudili su. Oni sada imaju još bolju ekipu nego tada, ali i mi smo dosta jači.

- Ova utakmica je odličan tekst, i jako će nam koristiti za SP. No, i u slučaju poraza ili pobjede ne treba odmah zaključke izvlačiti, jer ovo je ipak samo pripremna utakmica, koja će nam dobro koristiti za SP.

Još se ne zna hoće li igrati Neymar.

- Neymar je jedan od najboljih igrača na svijetu, to svi znamo. Riječ je preuzeo izbornik Zlatko Dalić.

- Igramo protiv favorita za naslov, no pokušat ćemo igrati svoj nogomet, ne prilagođavati se protivniku. Vjerojatno nećemo imati posjed lopte, već se braniti, ali to ja želim vidjeti kako ćemo reagirati u takvoj situaciji - rekao je Dalić pa dodao:

- Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri, ali ne bojim se se, nemam tremu. Ja vjerujem u ovu reprezentaciju, u moje dečke, da uvjerimo njih, navijače, da imamo kvalitetu. Imamo 15 dana za sve ispraviti što neće valjati.

Najavio je Dalić i iznenađenje za Brazilce.

- Imam jednu stvar koju ću sutra probati za Argentinu, prvih 45 minuta ćemo to probati. Dat ću u drugom poluvremenu šansu još šestorici igrača, odmoriti igrače koji su igrali finale Lige prvaka.

Kako ćete zauzdati euforiju ako pobijedite?

- Ja zaista pokušavam biti realan, smiren, i ne ići u neke ekstreme. Nećemo mi biti ni bolji ni lošiji nakon utakmice s Brazilom. Ne smije biti ni euforije ni energije nakon utakmice na Anfieldu.

Pripreme u Rovinju su iza reprezentativaca.

- Tih 7-8 dana u Rovinju smo radili fantastično, to mi daje vjeru. Imamo neke stvari koje trebamo još ispraviti, ali da.

- U vezi ovih novih stvari, probat ću neke stvari nove, prije svega će nam cilj biti da budemo defenzivno jaki.

- Ćorluka će početi utakmicu, da vidimo u kakvom je stanju. On je neupitan kao član momčadi, Vedran nam treba, ja mu jako puno vjerujem.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije