hrvatski izbornik

Dalić o ždrijebu Lige nacija: Ponovno Francuzi, nikako ih ne možemo izbjeći

Zlatko Dalić
REUTERS
16.12.2021.
u 20:03

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je suparnike u elitnom razredu skupina Lige nacija, a riječ je o Francuskoj, Danskoj i Austriji u skupini 1. 

Za Večernji TV izbornik Zlatko Dalić podijelio je viđenje tog ždrijeba uoči premijere dokumentarnog filma "Miroslav Ćiro Blažević - Nikad ispričana priča", autora Sabahudina Topalbećirevića.

- Elitna grupa, svaki protivnik je težak, ali nije loše. Ponovno Francuzi, ne možemo ih izbjeći. Mislim da bi bio red da ih pobijedimo. Protiv Austrije i Danske može se igrati. Mislim da je to sjajna grupa i da će nam biti dobra priprema za Svjetsko prvenstvo - izjavio je Dalić i nastavio:

- Liga nacija će nam biti dobra, uz dobre utakmice i za nas ovaj put lakše nego što nam je bilo prve dvije godine. Imamo se pravo nadati dobrom rezultatu.

Finalne provjere bit će uoči Katara.

- Uvijek je Liga nacija bila važna, ali ovaj put imamo protivnika po mjeri. Što se Francuza tiče, red je da ih pobijedimo. Htio sam Talijane, ali došli su oni i red je da im se revanširamo - zaključio je Dalić.

Liga nacija održavat će se u dva termina tijekom iduće godine. U lipnju će se odigrati čak četiri kola, dok su preostala dva na rasporedu u rujnu. Hrvatska reprezentacija je u premijernom izdanju Lige nacija (elitna Liga A) bila smještena u skupini s Engleskom i Španjolskom te je na kraju zauzela posljednje treće mjesto, makar je u zadnjoj utakmici imala šansu biti i prva.

U drugom izdanju Hrvatska je bila u skupini s Francuskom, Portugalom i Švedskom te je upisala čak pet poraza i samo jednu pobjedu. No, tih domaćih 2:1 u Zagrebu protiv Švedske je bilo dovoljno za treće mjesto i ostanak u elitnoj Ligi A. Švedska je na posljednjem mjestu imala isti broj bodova, ali i slabiju razliku pogodaka.

Liga nacija (Liga A, sezona 2022./23.):

Skupina 1: Francuska, Danska, Hrvatska, Austrija

Skupina 2: Španjolska, Portugal, Švicarska, Češka

Skupina 3: Italija, Njemačka, Engleska, Mađarska

Skupina 4: Belgija, Nizozemska, Poljska, Wales

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije