SRAZ SA SVJETSKIM PRVACIMA

Dalić postavio Perišića za kapetana: Bit će promjena

Reuters/Pixsell
07.09.2020.
u 21:41

Od prve minute Vatrene će predvoditi novi kapetan Ivan Perišić

Protiv Portugala smo prespavali utakmicu, a protiv Francuske očekujem puno bolje, kazao je Zlatko Dalić večer uoči ogleda protiv svjetskih prvaka Francuza u Ligi nacija.

Hrvatska je na startu Lige nacija doživjela neugodan (1:4) poraz od pobjednika tog natjecanja i aktualnog europskog prvaka, a sada Vatrene očekuje i gostovanje kod svjetskih prvaka Francuza.

- Protiv Portugala smo doživjeli težak i bolan poraz kojeg smo apsolutno zaslužili. Prespavali smo utakmicu. Nije bilo dovoljno energije i agresivnosti, no protiv Francuske očekujem puno bolje - kazao je hrvatski strateg na novinarskoj konferenciji u Parizu.

- Igrali smo loše i to nije bilo na nivou hrvatske reprezentacije, ali moramo razumjeti da je početak sezone i da je dosta novih igrača. Nama je cilj EURO i kroz ove utakmice moramo napraviti selekciju. Moramo naći najbolje što imamo, više to nije ona momčad sa SP-a i sada radimo laganu smjenu generacija. Dalić je najavio promjene u sastavu.

- Napravit ćemo nekoliko promjena u momčadi jer neki igrači, koji su igrali prvu utakmicu, ne mogu ponoviti za tri dana novu tešku utakmicu. Očekujem puno bolju utakmicu nego u Portugalu. Morat ćemo promijeniti način igre i pristup, biti više odgovorniji i s više discipline - istaknuo je Dalić. Izbornik je istaknuo kako gaji veliki respekt prema svjetskim prvacima.

- Bit će ih jako teško zaustaviti, ali mi se moramo postaviti puno kvalitetnije. Moramo pomagati jedni drugima. U Portugalu nam je nedostajalo kompaktnosti i homogenosti - istaknuo je Dalić.

Hrvatski izbornik je naglasio kako žali što na tribinama neće biti navijača.

- Šteta što nema navijača. Igramo ponovo nakon skoro godinu dana, a igramo bez navijača. Mislim da nogomet bez gledatelja nema puno smisla, ali s obzirom na cijelu situaciju moramo se tome prilagoditi. Nije lako i ugodno igrati bez gledatelja, jer se nogomet igra za njih. Od prve minute Vatrene će predvoditi novi kapetan Ivan Perišić.

- Ivan je jedan od naših najvažnijih igrača i jedan od nositelja igre. Sada kada nema nekolicine igrača kao što su Modrić, Rakitić, Vrsaljko, on je kapetan i očekuje se da bude vođa ekipe - poručio je Dalić. Susret između Francuske i Hrvatske je u u utorak u 20:45 sati na stadionu Stade de France. U drugom susretu iz naše skupine sastaju se Švedska i Portugal.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije