TEŽAK RASPORED

Dalićevi aduti o žestokom tempu: 'Ne ide nam na ruku što imamo dva gostovanja u nizu'

Luka Stanzl/Pixsell
03.09.2021.
u 08:31

- Prema naprijed nismo bili previše opasni, ali prema nazad igrali smo dosta dobro, nismo im dozvolili puno. Tih 0:0 bilo je realno.

Glavne točke razgovora nakon osvojenog boda na gostovanju protiv Rusije u četvrtom kolu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo bile su manjak konkretnosti u završnici hrvatskog napada, ali i odlična disciplinirana obrana momčadi Zlatka Dalića. 

Rezultat je bio realan 

Hrvatski su reprezentativci zbog dojmova o prvoj utakmici ciklusa te u uvodu uoči druge utakmice podijelili svoja razmišljanja na konferenciji za novinare. S predstavnicima medija dan nakon utakmice su razgovarali Mario Pašalić i Josip Juranović, članovi prve postave Hrvatske na Lužnjikiju protiv Rusije.

– Izbornik je ukratko objasnio kako je to prošlo protiv Rusije. Mogu potvrditi njegove riječi. Prema naprijed nismo bili previše opasni, ali prema nazad igrali smo dosta dobro, nismo im dozvolili puno. Tih 0:0 bilo je realno – započeo je hrvatski veznjak Mario Pašalić te prokomentirao i kombinaciju s rombom u sredini terena kojeg je i sam dio: 

– Mislim da je izgledalo u redu. Imali smo nekakvu dinamiku i posjed u sredini terena. Prema naprijed u završnici nismo ništa od toga konkretizirali, ali prvi put igrali smo u ovoj formaciji s tim igračima. Bit će bolje s vremenom – rekao je Pašalić. 

Ovaj ciklus čini se nezgodnim, koliko će vam biti naporan? 

– Naravno da će biti nezgodno. Ne ide nam na ruku što imamo dva gostovanja zaredom tako da ćemo puno vremena izgubiti na putu, ali moramo se prilagoditi. Sad je bio regeneracijski dio za one koji su igrali, a onda krećemo u pripremu za utakmicu sa Slovačkom. Nadam se da ćemo pobijediti pa da s pozitivnim ishodom dođemo na što puniji Poljud i zaključimo rujanski ciklus sa sedam bodova. Možemo do pobjede ako smo pravi i ako smo na nivou, kvalitetnija smo ekipa. Vidjet ćemo što se tiče taktičkog dijela što će izbornik odlučiti. Sigurno će biti nekih promjena jer je teško igrati sve tri utakmice u istom sastavu – ističe veznjak Atalante.

Nešto standardniju ulogu u posljednje vrijeme ima i desni bočni Josip Juranović, koji je nedavno varšavsku Legiju zamijenio Celticom. I on je podijelio svoja razmišljanja o utakmici protiv Rusije, pogotovo o obrambenom dijelu momčadi.

 – Razgovarali smo nakon utakmice, mislim da je to bilo dobro. Ovo je put kojim moramo ići dalje kad je obrana u pitanju. Protiv Rusije ušli smo u utakmicu tako da pokažemo karakter da ne želimo primiti gol i mislim da se kompaktnost mogla vidjeti od prve minute. Imali su možda jednu izglednu šansu – zadovoljan je Juranović, koji je i opisao svoju suradnju s Dejanom Lovrenom na desnoj strani hrvatske obrane: 

– Suradnja nam je odlična. Pričamo prije utakmice o kretnjama, upozorava me kad da izađem. On je jedan od lidera u momčadi i moramo ga slušati što god kaže. 

Glavom na kopačku

Iza Josipa je jako napornih dvadesetak dana. Igrao je važne europske utakmice u Legiji, na svojem debiju za Celtic (i to protiv Rangersa) igrao je lijevog bočnog, a odmah je ušao u vatru i u reprezentaciji. Evo kako je prokomentirao svoj naporan, ali uspješan period.

– Što reći, otišao sam stepenicu dalje i jedva čekam ostaviti trag u Celticu kao što sam ostavio u Legiji. Što se reprezentacije tiče, to je sveti dres. Kad ga obučeš, nema povlačenja, ideš glavom na kopačku – rekao je desni bok reprezentacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?