izbornik bih

Dan odluke za Prosinečkog: U utorak stiže u Sarajevo na sastanak s Begićem

Robert Prosinečki
24.11.2019.
u 10:11

Trenutni izbornik nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki u utorak će doći na sastanak u Sarajevo s predsjednikom NS BiH Elvedinom Begićem gdje će se odlučiti o njegovoj sudbini, potvrđeno je za Klix.ba.

Prosinečki i Begić u Nyonu su trebali razgovorati o njegovoj budućnosti na klupi reprezentacije BiH, no taj sastanak se ipak nije održao pa je dogovoreno da se u utorak sastanu u Sarajevu i donesu konačnu odluku.

Reprezentacija BiH još uvijek ima realne šanse plasirati se na Europsko prvenstvo 2020. godine s obzirom na to da će obje utakmice dokvalifikacija igrati na domaćem terenu, a u prvoj utakmici Zmajevi će igrati protiv Sjeverne Irske.

Ukoliko bh. tim ostvari pobjedu i plasira se u finale, onda će i finalni susret igrati na domaćem terenu, a protivnik će biti pobjednik duela između Slovačke i Irske.

Prosinečki je na klupu Zmajeva došao krajem 2017. godine, a s reprezentacijom BiH je uspio osvojiti grupu B Lige nacija pored Austrije i Sjeverne Irske. Ipak, u kvalifikacijama bh. tim nije odigrao onako kako se od njih očekuje i u grupi pored nikad lošije Grčke, Finske i Armenije završili smo tek na četvrtom mjestu.

Upravo loše igre u kvalifikacijama, posebno na gostujućem terenu, jesu razlog zbog kojeg se sve više piše o odlasku Prosinečkog s klupe Zmajeva, a podsjetimo, Prosinečki je podnio ostavku nakon poraza u Armeniji rezultatom 4:2 koja poslije nije prihvaćena od Izvršnog odbora NS BiH te mu je pružena puna podrška.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?