EUROPSKO PRVENSTVO

Dan odluke za Vatrene: Hrvatska mora pobijediti Škote

vatreni
Luka Stanzl/PIXSELL
22.06.2021.
u 09:13

Hrvatskoj bilo kakva pobjeda protiv Škotske, i bez obzira na ishod utakmice Engleska - Češka, donosi osminu finala Europskog prvenstva.

Hrvatska nogometna reprezentacija u Glasgowu od 21 sat igra susret protiv domaćina u izravnom dvoboju za plasman u osminu finala na Europskom prvenstvu. Za prvo mjesto u našoj skupini D igrat će Engleska i Češka. Obje utakmice počinju u isto vrijeme.

U sastavu Škotske neće biti Billyja Gilmoura čiji je nalaz na koronavirus - pozitivan. To se neće odraziti na ostatak momčadi iako su u najavama striktna pravila o karanteni cijele momčadi bila višestruko naglašavana, javlja HRT. 

- Mislim da uvjeti za sve moraju biti isti, oni na žalost nisu isti u ovim trenucima, međutim ja želim da se Gilmour oporavi što prije, da ne bude velikih posljedica i da nitko drugi ne bude pozitivan jer je to najkorektnije i najpoštenije da se sve to riješi na terenu, rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

Uoči odlučujućeg susreta, iskusni Ivan Perišić ističe snagu hrvatske momčadi.

- Nismo bili pravi u prve dvije utakmice, trebamo puno bolje igrati, brže trčati i probati se skupiti, nije lako ali uvijek kada je trebalo bili smo pravi tako da nema straha, mislim da će sada biti skroz jedna druga Hrvatska. Dobro je što će i oni morati ići na pobjedu tako da se nadam da ćemo mi ići dalje.

Hrvatskoj bilo kakva pobjeda protiv Škotske, i bez obzira na ishod utakmice Engleska - Češka, donosi osminu finala Europskog prvenstva.

U slučaju hrvatske pobjede, samo je upitno s koje će pozicije Vatreni u osminu finala, druge ili treće. Jedino je prvo mjesto u skupini nedostižno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije