Gabela

Darko Vojvodić: Temelj našeg uspjeha bile su pripreme u Novigradu

01.06.2017.
u 08:15

GOŠK je ponovo postao premijerligaš, naoko nikakvo čudo s obzirom na poslovičnu “bolest” dijela Gabeljana prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, te činjenicu kako su lavovi uz dvije sezone u Premijer ligi, čitavo desetljeće u vrhu federalne nogometne lige.

Nije bilo lako...

Međutim, imajući u vidu bodovni saldo, raspored, konkurente, prije svih Travnik koji je u međuvremenu “zaribao”, pa Bosnu, Rudar… nije bilo lako.

U skupinu pretendenata ubrajani su još i Bratstvo, Orašje, Zvijezda, a pri kraju čak i Sloga iz Simina Hana. Uz to ni pogled na tribine nije govorio u prilog GOŠK- u, što je presudilo, pitali smo trenera Darka Vojvodića, uspješnog Tuzlaka na klupi Gabeljana:

- Kad pogledam s odmakom od nekoliko dana, mogu reći kako smo zasluženo prvi, ali nije bilo lako, četiri boda zaostatka, težak raspored, jači protivnici nego u prvom dijelu sezone. Međutim, uz zajedništvo i strpljiv rad uspjeli smo i nitko ne može reći nezasluženo. Istaknuo bi izvanredne pripreme u Novigradu koje su bile naš temelj ulazeći u sezonu! Zahvaljujući njima uspjeli smo amortizirati mali fond nogometaša. Praktično nismo imali niti jedne ozbiljnije ozljede, zatim nogometaši su se korektno ponašali. Bilo je i praznog hoda, pa tako s nekolicinom juniora na turniru u Novigradu izgubimo od mađarskog prvoligaša 5:0, sutra naslovi – Vojvodić startao uvjerljivim porazom. Međutim, mi smo radili svoj posao, prije podne krvavo trenirali, a popodne igrali utakmice, mijenjali koncept naše igre… Moram odati veliko priznanje upravi koja je uspjela organizirati skupe devetodnevne pripreme, koje su bile odličan potez za našu momčad, naglašava trener Vojvodić te nastavlja:

- Krenuli smo dobro, pobijedili Novi Travnik, pa Goražde, a onda uz lošu igru, izgubili od Čapljine. Vratili smo se pobjedom protiv Bosne Seme, u važnoj utakmici. Po meni najvažnija utakmica bila je protiv Bosne u Visokom jer kad vi izravnog konkurenta na njegovom terenu ostavite bez šuta u okvir gola, onda je sve jasno. Nismo pobijedili, ali je bilo očito kako možemo do kraja - kazao je Vojvodić.

Za vas su utakmice protiv dvije Bosne najvažnije, za navijače pobjeda u Kaknju?

- Bila je to naša odlična partija, ali tada smo bili u strahovitom usponu, malo tko bi nam se mogao oduprijeti. U nastavku smo promijenili i sustav igre, Čolić, Petrović i pri kraju Mišić, imali su zadaću napadati po bokovima, pa dva vezna defanzivna – Odak i Dodig, vjerojatno najspremniji igrači u Prvoj ligi Federacije. Za kreaciju zaduženi su bili Bošnjak i Mekić, Ramić za realizaciju, a ostali su se u sve to dobro uklopili. Kad stanemo na loptu, teško nam je parirati. Uprava je vrhunski odradila svoje prema nogometašima, jasan je bio Vojvodić.

Radna momčad

Na kraju sezone dolazi vam mostarski Velež, što će biti nakon slavlja?

- Naša momčad je radna, profesionalno odgovorna, nije navikla gubiti, pa ćemo i zadnjoj obvezi u sezoni, odgovoriti na profesionalan način - zaključio je strateg Gabeljana.

Umjesto zaključka može se reći, GOŠK je uspio, a rijetki su u to vjerovali. Kad se očekivao raspad sustava lavovi su najžešće napali i postigli do sada najveći uspjeh, jer iduće sezone igrat će u eliti od samo 12 klubova. Gdje su granice, nitko se ne usuđuje prognozirati.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije