napušta Liverpool

Dejan Lovren seli u Zenit St Peterburg

lovren
24.07.2020.
u 21:13

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren (31) napušta redove europskog i engleskog prvaka Liverpoola i karijeru će nastaviti u ruskom prvaku Zenitu iz St Peterburga.

Prema pisanju engleskih i ruskih medija, Lovren seli u Zenit za oko 10 milijuna eura odštete, dok će on potpisati ugovor na tri sezone.

Lovren je na Anfield stigao 2014. iz Southamptona za 23 milijuna eura i u dresu Liverpoola je upisao 185 nastupa i postigao osam golova. Međutim, ove sezone je imao svega 15 nastupa pri čemu deset u prvenstvu.

Jurgen Klopp je ove sezone više vjerovao stoperskom paru Virgil van Dijk - Joe Gomez, pa je Lovren bio osuđen na mrvice. Nagađa se kako će Klopp umjesto Lovrena pokušati dovesti stopera Napolija Kalidoua Koulibalyja.

Hrvarski stoper je u redovima Liverpoola osvojio engleski (2020) i europski naslov (2019), a sada će karijeru nastaviti u Rusiji u kojoj je ostvario najveći uspjeh u karijeri, svjetsko srebro u dresu "vatrenih".

Zenit je ove sezone osvojio sedmi naslov ruskog prvaka i to sa čak 15 bodova više od moskovskog Lokomotiva.

Ove sezone u ruskom prvenstvu igrala su osmorica hrvatskih nogometaša.

Vedran Ćorluka je kao kapetan predvodio Lokomotiv, Nikola Vlašić, Kristijan Bistrović su igrali za CSKA, u dresu Rubina nastupali su Filip Uremović i Silvije Begić, Zoran Nižić je član Ahmata iz Groznog, Dejan Radonjić je nosio dres Krilje Sovjetova, a Danijel Miškić Orenburga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?