Priprema u Novigradu

Deset dana “oblikovanja” momčadi

28.01.2017.
u 08:00

Jučer u 8 sati na Pecari je izmjereno 9 stupnjeva ispod ništice. Hladnoća nije omela igrače Širokoga, koji su se smjestili u autobus i krenuli na 590 km daleki put do Novigrada u Istri, gdje će 10 dana “odrađivati” drugi dio priprema. Neki će dugačku vožnju do Novigrada prespavati, pa je Wagner ponio jastučić! Wagner je jedan od najstarijih igrača u ligi (1978.). Nije puno mlađi ni Nikola Marić (1979.) koji je trener vratara Solde i Bilobrka. Marić je i treći vratar u statusu “zlu ne trebao”.

Pripremne utakmice

- Koje su ti ovo pripreme, Nikola, pitao sam, iako znam da ih je do sada “odradio” 42 i da ga u Istri čeka 43. Umjesto Nikole, duhoviti je odgovor “prosuo” fizioterapeut Dragan Mijatović i nasmijao sve nogometaše: - Svi se toplo nadamo da su zadnje!

Širokobriježanima ovo nisu prve pripreme u Novigradu, a nije im ni prvi nastup na 7. Istria Winter Cupu, na kojem će nastupiti. Već u nedjelju, 29. siječnja, u 15 sati na Gradskom stadionu u Rovinju čeka ih utakmica protiv austrijskog drugoligaša Kapfenbergera SV. Treći sudionik skupine je slovenski prvoligaš Aluminij s kojim će Široki igrati u četvrtak, 2. veljače, (također u Rovinju, 15 sati). Bude li pobjednik skupine, Široki će igrati za prvo mjesto (5. veljače u 15 sati u Novigradu, stadion Laco), bude li drugi, igrat će u Rovinju (15 sati), a bude li treći, igrat će za peto mjesto u Novigradu u subotu, 4. veljače (15 sati). U drugoj skupini u Novigradu igrat će Gošk iz Gabele, mađarski Gyirmot i Novigrad. Po povratku kući Širokobriježane do početka prvenstva (24. veljače gostuje Metallegheu) čekaju još dva susreta. Dana 11. veljače na Blatu će ugostiti Velež, a posljednju će provjeru imati u gostima kod Viteza 18. veljače. Do sada je Široki odigrao dva susreta, oba na Blatu (Čapljina 0:0, Croatia Zmijavci 4:0). Klub su zimus napustili Stefan Barić i Zoran Plazonić. Kao pojačanja stigli su Dejan Čabraja (Rudeš), Mario Marina (Gorica) te Matej Sivrić (Zrinjski).

Dolazi Zlomislić

- U nedjelju bi u Novigrad trebao stići Zlomislić koji je u Turskoj raskinuo ugovor s Gazientepom, rekao nam je sportski direktor Dalibor Šilić. Nije isključio mogućnost da se u Novigradu momčadi priključi još jedan igrač. Ime nije rekao, ali smo “namirisali” da se radi o desnom beku.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije